Свързани новини

12.03.2018 10:03

Нощни рейсове от Великден

Видян 926 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

19 минути написа 2 седмици преди всички, че нощните рейсове в София ще бъдат по 4 линии и ще се събират на пл. Батенберг в самото сърце на столицата. Кое е новото сега, когато всички останали го съобщават? Вече е известна и датата на старта на проекта – 7 април – вечерта срещу Великден. Както и цената на билета – 2 лв.


Линия №1 ще се движи от запад на изток - от Люлин 1 и 2 до Младост 4 – краищата на двете най-големи „спални” на София. Рейс №2 ще свързва северозапада с югоизтока на столицата - Обеля и Студентския град. Маршрут №3 ще бъде от югозапад на североизток - между панелните комплекси Овча купел и Левски, а №4 е планиран от жк Дружба до жк Гоце Делчев.


Автобусите ще бъдат снабдени с камери и паник-бутони, а кондуктори ще издават талоните за пътуване, върху които ще бъде отбелязана датата, така че ще бъдат избегнати възможностите за обичйното за младите хора возене без билет.


Удоволствието ще струва на Общината, т.е. на всички нас 900 000 лв. за 9-те месеца на тази година. Ако остане за догодина, ще излиза над 1,2 млн.лв. – колкото една нова детска градина. Напомняме, че при предишното въвеждане на нощен автобусен транспорт, експериментът се оказа неуспешен: нямаше достатъчен интерес към услугата. Тогава обаче се работеше по обичайните линии, а сега разпределението на маршрутите е различно. Проучвания на експертите доказвали, че около 30% от работещите в София се трудели в нощните часове и се очаква именно те, освен купонджиите, да се преврнат в основната група потребители на услугата.


Известен е и интервалът между автобусите по всяка линия – 40 минути. На общата спирка в центъра престоят ще бъде 5 минути.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днешният ден ще ви носи вълнение и нови възможности

Днешният ден ще ви носи вълнение и нови възможности за