Свързани новини

09.03.2018 14:15

БСП с писмо до КЕВР за ЧЕЗ

Видян 2995 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Народните представители от ПГ на „БСП за България” Таско Ерменков, Драгомир Стойнев, Жельо Бойчев и Атанас Костадинов изпратиха писмо до председателя на КЕВР Иван Иванов. В него  те питат-  уведомили ли са  „ЧЕЗ Електро България“ АД и ЧЕЗ Разпределение България“ АД -  КЕВР за предстоящата сделка, съгласно чл. 92, ал. 2 от Наредба на ДКЕВР № 3/21.03.2013 г. за лицензиране на дейностите в енергетиката; какви действия ще предприеме Комисията във връзка с правомощията и съгласно чл. 21, ал. 1, т. 23 от Закона за енергетиката, в частта „…Както и на други сделки, които водят или могат да доведат до нарушаване сигурността на снабдяването вследствие на задлъжнялост на енергийното предприятие“, както и в съответствие с чл. 92, ал. 1, т. 1-3 на Наредба № 3/2013 г. на ДКЕВР.


 


Народните представители напомнят, че КЕВР е издала следните лицензи, свързани с дейности по електроснабдяване и електроразпределение: Лиценз № 135-07/3.08.2004 г. за дейности за електроразпределение – срок 30 години; Лиценз № 135-11/29.11.2006 г. на „ЧЕЗ Електро България“ АД за снабдяване с ел. енергия – срок до 13.08.2039 г. В писмото си депутатите информират, че на 22 февруари, 2018 г. излезе информация, че фирма „Инерком България“ ЕАД – след решение на Надзорния съвет на ЧЕЗ а.с. (Чехия) – е подписала договор за изкупуване на 67% от акциите на „ЧЕЗ Електро България“ и „ЧЕЗ Разпределение България“. Освен това, на съвместното заседание на Комисията по енергетика и Комисията за контрол над службите за сигурност в НС,  на което присъствал и председателят на КЕВР Иван Иванов, е станало ясно, че структурирането на финансирането от купувача не е завършило. „Също така стана ясно, че купувачът ще разчита на привлечено дългосрочно финансиране и заеми, обезпечени с акции на дружеството, надхвърлящо стойността на 10% от активите му”, се казва още в писмото.



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

 Министърът на отбраната на страната Луис Петри след среща със заместник-генералния секретар на ръководения от САЩ военен блок Мирча Джеоана

Аржентина иска да стане партньор на НАТО

Аржентина официално поиска от НАТО да я ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Последвайте интуицията си

Ако днес почувствате необходимост да се оттеглите и