Свързани новини

09.03.2018 14:13

Свиленски: МВР купи 300 автомобила, които не стават за пътен контрол

Видян 2674 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„МВР купи 300 нови автомобила, които не може да използва за пътен контрол“. Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски по време на парламентарен контрол към министъра на вътрешните работи Валентин Радев. Той припомни, че при закупуването на автомобилите е станало ясно, че има пречки за тяхното пълноценно използване и министърът е възложил проверка.


Народният представител от левицата Иван Иванов обясни, че МВР има 148 стари камери. „По-старите автомобили излизат от употреба заради изчерпване на техния ресурс. Още при поръчката на новите е било ясно, че няма как тези камери да влязат в новите автомобили. Налага се закупуването на нови, външни камери, които вероятно ще бъдат и по-скъпи“, подчерта народният представител. По неговите думи на практика се осигурява един скъп превоз на скъпо струваща техника. „При неблагоприятни метеорологични условия, камерите на статив, извън колата, не могат да бъдат използвани. Изненадани сме от твърденията на министър Радев, че не са установени нарушения при закупуването на камери, при очевидно налични такива“, каза още той. „Още повече, че това е рамково споразумение и съм убеден, че са закупени още такива автомобили. Самият министър казва, че финансите на министерството не стигат, а харчи пари, които биха могли да отидат за по-належащи неща“, коментира Иван Иванов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на