Свързани новини

09.03.2018 13:14

Премиерът: България на 100% реши проблема с мигрантите

Видян 1396 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 България на 100% реши проблема с мигрантите, проблемът ни е откъм Шенген. Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на форум под мотото „Европа започва във Вашето село/град/регион“, предаде Фокус.


"В Румъния са спокойни, защото България пази. Откъм Шенген знаете ли колко ни е трудно", коментира премиерът. „Защо се случи „Брекзит“ – защото се уплашиха хората като видяха 40 000 души на тунела. Защо 5-6 месеца Германия не може да направи правителство, при положение, че се къпе в пари? Най-социалната и мощната държава – това е, защото подплашихме населението си. Когато казах горещите точки да ги изтеглим извън ЕС, едва ли не бях обявен за най-нехуманния човек. Ако това не го направим сега и веднага, макар че много сме се приближи в тази посока, само през КПП-та, само през проверка на всеки един, който идва в Европа, само тогава хората ще се успокоят“, заяви Борисов. По думите му България на 100% е решила проблема с мигрантите. „На нас проблемът ни е откъм Шенген, там не се пази. Много искам нашия председател да ни поставя политически въпроси, когато ни събира лидерите. Политиката на ЕНП трябва да е ясна. Всяко същество ни е мило и скъпо, но искаме да осигурим възможността населението на Европа да е спокойно. Длъжни сме да вземем мерки. Ще влизат толкова, колкото можем да интегрираме и да се погрижим. За другите ще плащаме и ще помагаме да стоят близко до населените си места“, подчерта той.


Няма спор за никой, включително и за тези, които най-силно хейтят Европа, че това е най-доброто място за живот, каза още министър-председателят.


 „Много е трудно след шефа (бел. ред. Жозеф Дол) да говориш, но така са ни наредили. Няма спор за никой в Европа, включително и за тези, които най-силно хейтят Европа, че това е най-доброто място за живот. Кой би напуснал Европа? Неслучайно миграционният поток е към Европа, защото това е най-доброто място за живеене, с най-добрата инфраструктура, иновация, екология, дори абсурдни социални системи. Всичко най-добро е направено тук в Европа. Няма никакъв спор. Аз съм живял и по времето на Съветския съюз, каква радост беше, когато отидем на запад да видим свят“, коментира Борисов. По думите му това е били нещо нечувано. „Аз покрай спорта имах възможност да видя. Разликите бяха колосални. Сега отиваш в Братислава, Прага, Будапеща и между Виена няма разлика – само за 10-15 години. По-навреме трябва да отчитаме коварството на тези, за които говорите“, каза още Бойко Борисов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

козирог