Свързани новини

08.03.2018 12:17

99% от престъпленията у нас са с незаконно оръжие

Видян 1389 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 99% от криминалните престъпления у нас се извършват с незаконно притежавано оръжие. Това каза в сутрешния блок Добро утро, България на Радио Фокус Арлин Антонов, бивш директор на РДВР-Пазарджик и началник на Национална служба сигурност. По думите му е необходимо прецизиране на Закона за притежанието на оръжие. Антонов допълни, че у нас т. нар. хладни оръжия също се продават свободно. Той подчерта, че притежанието на оръжие трябва да бъде много строго контролирано и притежаващите оръжие трябва да бъдат психически стабилни, като е изключително важно оръжията да не попадат в криминалния контингент.


„Трябва да се прецизират и направят много промени в закона и да се проведат добри семинари. Законите трябва да се прилагат, и от прокурори, и прокуратурата, особено тя трябва да има много прецизно отношение към приложението на закона и да изисква изпълнение на същия от полицията. Защото незаконни оръжия се придобиват по-лесно, когато имаш пари и имаш канали, откъдето да си ги купиш, така че трябва да бъде много прецизирано присъствието на оръжието в гражданите. Трябва да се знае, за частната собственост, че влезе ли се в имота, както е и в Америка, нали я водим за най-демократичната държава, даже имаш право и да стреляш. Виждаме го и по филмите - как американецът излиза с ловната си пушка и казва „напуснете ми двора“. При нас не е така и започваме да разсъждаме - той влязъл ли е, не е ли влязъл да краде, а какво търси през нощта“, коментира Арлин Антонов.


Той допълни още, че в закона трябва да става ясно, че във всеки частен имот собственикът има право да използва оръжие за защита на собствения си живот и на собствеността си. Антонов допълни, че притежателите на оръжие трябва да го използват само за защита в дома си, а не да се разхождат спокойно по улицата с него.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

ВМРО

ГЕРБ може и да не иска ППДБ да изчезнат: ВМРО

Днес Деница Сачева е завила, че времето ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне