Свързани новини

08.03.2018 15:23

9000 лв. e само билетът на Николинка за САЩ, още толкова е хотелът

Видян 3139 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

9000 лв. е цената на билет бизнес класа по маршрута София – Вашингтон – Лос Анджелис – Берлин – София като на министър Николина Ангелкова, а точно такъв е нейният път през изминалите 2 седмици. Тя обяснява медийно, че е била на частна визита в САЩ, но пресрилийсите на Министерството на туризма наричат пътешествието „работно посещение”. Притежаваме 7 получени в редакцията съобщения, с текст и снимки, от срещите на Ангелкова зад океана. Във всички формулировката за нейната разходка е една и съща „работно посещение”.


Интересно е, че преди да „покори Холивуд”, „да засенчи звездите на червения килим на Оскарите” и т.н., тя е във Вашингтон. Това е оправданието за дългото й отсъствие от родината. И провежда маратон от срещи, но интересното е, че никой от треторазредните служители на САЩ и шефовете на неправителствени организации, които вижда, НЯМА НИЩО ОБЩО С ТУРИЗМА. Принципно, по протокол, министър се среща с министър. Ако няма същия ресор в кабинета на приемащата страна, се осигурява сходен. Иначе срещите стават безпредметни.


Николина е приета от Пол Браун, представен като „заместник-помощник-държавен секретар”, а всъщност просто заместник-помощник-секретар по ТРАНСПОРТА в Бюрото за икономически и бизнес връзки – оттам е и снимката. Дали това не е свързано с очакваното й назначение на поста министър на транспорта при очакваната оставка на Ивайло Московски? Все едно, със сегашния й ресор, а той е туризъм, срещата няма нищо общо.


Другите рандевута на Ангелкова са във Фондация Карнеги, Съвета за световна политика на Америка, с Пол Макарти – заместник-директор на международния републикански институт, в Националния фонд за демокрация, с Питър Дорън и Река Шемеркени от Центъра за европейски политически анализи и с Андрю Форбс, представен от пресаташетата на Министерството на туризма като „законодателен директор КЪМ Сената”, което е пълен нонсенс, да не говорим, че Ангелкова не е представител на родния парламент, което прави срещата безсмислена.


От скромните офиси, в които е приемана личи, че не съответстват на ранга на министър. Похвално е, че Ангелкова е намерила време в така натоварената си програма и за българската общност, както и за т.нар. Клуб на младите професионалисти. Според източници от българското посолство във Вашингтон и в консулството ни в Калифорния обаче, въпреки присъствието си в САЩ по време на националния празник на стратната, тя не е била забелязана на съответните приеми в нашите мисии, както би се очаквало от български министър.


Ако билетът на Ангелкова не е платен от Министерството на туризма, възможно ли е той да й е подарък от представителя на чужда (комшийска) авиокомпания, около когото е забелязана да се навърта напоследък, питат се в туристическите кръгове? Срещу какво евентуално някой би направил подарък на подобна стойност?


По-скандалното е, че министрите в България, както се оказва не спазват приетото от самите тях постановление за командировъчните. Те декларират „фактически разходи” – лимит няма, харчи се на корем от джоба на богатия български  данъкоплатец, за когото важат твърде скромни командировънчи ограничения за дневни, пътни и квартирни.


Поне колкото пътя, е излязло и спането на Ангелкова. В повечето хотели 4 и 5 звезди във Вашингтон цената на нощувка е над 500 лв. В Лос Анджелис по време на Оскарите е и нагоре. 5-те звезди стигат до рекордни котировки. Ако Николина обаче е отседнала във Вашингтон в предпочитания от Цветан Цветанов хотел Чърчил, който е сравнително скромен, тя е спала минимум за 300 лева на вечер, ако е избрала най-спартански условия. Което за дама от Оскарите е неприемливо - стаите като за министри и звезди са в пъти по-скъпи и минават 1000 лв. на нощ.


Още в понеделник 19’ изпрати своите въпроси към Министерството на туризма във връзка с пътуването на министър Ангелкова отвъд Океана. Вече трети ден отговор няма.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

дева