Свързани новини

07.03.2018 12:01

Прокуратурата проверява концесията на Парк Пирин

Видян 1019 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Върховната касационна прокуратура започва проверка на концесионния договор и на концесионера на Национален парк „Пирин”. Проверката, която е по сигнал на партия „Зелените”, трябва да приключи до два месеца, съобщи БНР.


Сигналът е изпратен до главния прокурор, който пък го възложил на върховен обвинител, заради съдържащите се данни за престъпления против околната среда и по служба от представители на изпълнителната власт. От екипа на Сотир Цацаров уточняват, че в сигнала се изброяват факти за нарушения на действащото законодателство при сключване и изпълнение на договор за отдаване на концесия на територията в Национален парк „Пирин” и се настоява за проверка за действителния собственик на концесионера „Юлен“ АД.


По втората линия, „Зелените“ твърдят, че концесионерът е допуснал нарушения, свързани основно с ползването на площи, значително надвишаващи размера на концесионната територия по договор, и с наличието на обекти на трети лица там. От партията поставят въпроси и за разрешения за ново строителство, издадени на концесионера, но попадащи извън зоната на територията по договор, както и относно свързаност между „Юлен” и федерация по ски, с оглед получаване и разходване от същата на средства от държавния бюджет, съобщават от държавното обвинение.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.