Свързани новини

07.03.2018 16:24

Нинова: ГЕРБ опропастиха шанса на България да председателства Съвета на ЕС

Видян 2043 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„ГЕРБ опропастиха големия шанс на България да бъде председател на Съвета на ЕС. Те опропастяват европейската перспектива на България, защото откакто е започнало председателството и Европа, и България, се занимават само със скандалите, генерирани от ГЕРБ и патриотите“. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна. Тя припомни, че се занимаваме с оградата и корупцията там, „Кумгейт“, кмета на Септември, „Суджука“, Здравната каса, ЧЕЗ, но не и с приоритетите на Европа. „Управляващите потъпкват европейски ценности – правото на свободно мнение и свободно изразяване на волята на човека“, каза още Нинова. По нейните думи днес се провежда свободен и демократичен протест срещу правителството на Борисов, а те го наричат задкулисно сваляне на правителството.


„ГЕРБ не са съществували нито в съдебните регистри, нито в политическото пространство, когато БСП подаде документите за членството на България в ЕС“, коментира председателят на левицата. Тя е категорична, че през всичките години, откакто сме член на ЕС, БСП е отстоявала европейската политика. „Ако обвиняват БСП, че разделяме обществото и всяваме омраза с позицията си за Истанбулската конвенция, а това е принцип на различно мнение, по същия начин ли ще се отнесат към българския патриарх, президент, академичните общности? Поздравявам Георги Марков от ГЕРБ и Вежди Рашидов за това, че имат различно мнение и ги уважавам за това, че го отстояват“, посочи председателят на БСП. Тя изрази надежда в ГЕРБ да има все повече хора, които уважават различното мнение, а не го сочат с пръст и не го наричат „гадове“ и „тъмни сили“, които дестабилизират страната. Нинова подчерта, че Европа е била създадена на принципа за демокрация и свобода на слово и зачитане на различното мнение. „Кой в последната година потъпква основни европейски принципи? Кой свали председател на опозицията от трибуната в НС? Кой изгони зам.-председател за лично мнение? И кой нарече от най-високата трибуна „тъмни сили“ и гадове“ 70% от българския народ? Това ли е Европа за Граждани за Европейско Развитие на България?“, попита тя. Според нея политическите елити на Европа са се отдалечили от народите си. „Затвориха се в черупката си, окопаха се във властта, хванаха се за ръка леви и десни заради парите и интересите и това докара Европа до това положение. Ние държим да има ясна идеологическа граница между леви и десни, да не се правят безпринципни коалиции“, каза още тя. „Призоваваме, когато говорим за Европа, да се върнем към онези ценности, на базата, на които беше създадена. Да прогледнем за това, че всички политици от всички партии сме длъжници на народите си“, заяви Корнелия Нинова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни