Свързани новини

07.03.2018 09:43

БСП: Премиерът излъга и затова хората излизат на протести

Видян 1297 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Страшното е, че приемиерът излъга за ЧЕЗ и българския народ, и нас политиците, затова хората ще протестират. Не смятам, че тези, които искат да протестират, са гадове. Нека премиерът да каже кои са гадовете, за които той самият говори”. Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Георги Свиленски по БНТ.


Той бе категоричен, че след всичко случващо се в държавата, БСП иска правителството да си тръгне. Георги Свиленски подчерта, че най-важно за една политическа сила е да бъде последователна.


„По темата за ЧЕЗ, БСП винаги е била последователна, включително и с внасянето на сигнала в прокуратурата, както и бяхме обявили”, каза социалистът. По думите му приватизацията на ЕРП-тата се е случила през 2003-2004 г., когато БСП не е участвала в управлението на държавата и е била против приватизацията им. „И през всичките тези години не сме подкрепяли тяхната приватизация”, подчерта социалистът.


През 2004 г. се продават 67 процента от ЕРП, когато е приета и стратегия за приватизация, в която ясно се казва, че 67 процента се приватизират, като 33 процента остават собственост на държавата, за да може тя да има представител в тях и да знае какво се случва с дружествата.


„Ако държавата имаше участие, можеше да се провери какво се случва със сделката и откъде са капиталите на купувача, а не да се стига до прокуратурата”, подчерта Свиленски и обясни, че знае поне четири-пет държави, в които собствеността на такива дружества е 100 процента държавна.


„Защо правителството на Борисов продаде 33 процента от ЧЕЗ за 40 млн. лв., а сега ще ги купи за над 100 млн. евро или три-четири пъти по-скъпо?”, попита Свиленски и обясни, че и заради това БСП е внесла сигнал до прокуратурата, за да се провери приватизацията на тези 33 процента от дружеството - нарушена ли е стратегията, защо е продавал премиерът и на каква цена, както и да се провери произходът на парите, с които ще се финансира сделката.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а