Свързани новини

06.03.2018 15:03

Лекарят стрелял на улицата, заличавал следи

Видян 1321 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Арестуваният в Пловдив д-р Иван Димитров е направил опит да заличи следите от местопрестъплението. След като по негови думи е изпразнил цял пълнител в крадеца Жоро Плъха, вместо да се обади на тел. 112, той е позвънил на свой приятел и го е помолил да дойде в дома му. Двамата заедно са заличавали следите от местопрестъплението. Докторът е изтрил  барутните частици по ръката си, но са останали следи по дрехите му. Това оповести окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов на извънреден брифинг с медиите. Той обясни, че на 2 март през нощта Жоро Плъха е направил опит да краде вещи от гаража на доктора, който се намирал в блока.


"Жоро Джевизов е бил сам и не е влизал в жилището на доктор Димитров, което се намира на 2-ия етаж на къщата му. По това време съпругата му Жулиета и двете деца не са били вътре, както досега се говореше в публичното пространство", посочи Румен Попов.


След като чул шума от двора, лекарят излязъл навън, с незаконно притежавания си пистолет Валтер. Плъха започнал да го замеря с различни предмети. Все още не е ясно с какво е ранил лекаря по глезена - с метална тръба, табела или нож, защото Димитров е сменил цели три пъти показанията си по време на 72-часовия престой в ареста. Доктор Димитров е стрелял по крадеца, по неокончателни данни става въпрос за 2 до 5 изстрела, единият от които е попаднал в гърдите на Джевизов. Убийството е станало пред гаража на лекаря, който се намира през улицата срещу къщата. Той е бил застрелян от упор. Апашът е пробягал около 110 метра и е издъхнал върху капака на кола в близост до областната управа на Пловдив.


Наблюдаващият прокурор Георги Пенев заяви, че лекарят и неговият приятел, с когото са прикривали следите от местопрестъплението, около 2 часа са се опитвали да намерят крадеца. Доктор Димитров пък е молил 2-ма души, собственици на камери, да изтрият записите от тях. Експертизата ще покаже дали това е направено от тях, но от видеото се виждал лекарят с пистолет в ръка. А въпросното оръжие е било укрито от втори помагач на доктора и все още не е открито. Кой е този втори човек от прокуратурата не пожелаха да уточнят с аргумента, че е следствена тайна.В дома на Димитров е намерено сериозно количество незаконни боеприпаси.


Доктор Иван Димитров бе освободен вчера от ареста с подписка. Срещу него са повдигнати 2 обвинения – за умишлено убийство при превишаване на неизбежната отбрана и за незаконно притежаване на оръжие. По едното обвинение той може да получи между 2 и 5 години затвор, а за притежаването на незаконни боеприпаси – между 2 и 8 години.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

козирог