Свързани новини

06.03.2018 14:53

Мегазадръствания по ул. Алабин след затварянето на бул. Витоша

Видян 2593 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Бул. Витоша е единствената „пешеходна” улица в света, по която се движи трамвай. И поради това, пешеходците продължават да си използват тротоарите.


Заради това чудо обаче целият супер натоварен квартал около Съдебната палата стана най-задръстения в София – от първия работен ден след празниците и затварянето на Витоша от бул. Стамболийски до ул. Алабин. И всеки ден ще е така.


Ул. Алабин от началото си при ул. Батенберг до края на пл. Македония е непрестанна нишка от автомобили. Разстоянието от 300-400 км се изминаваше вчера за време от 15 минути до половин час, заради новата организация на движението. Освен глупавото затваряне, допълнителна пречка са поставените преди месеци колчета за ограничаване на автомобилите. Събирането на 2-3 трамвая при спирката преди пл. Македония и изчакването да отворят и да затворят вратите си е друго препятствие за движението. Като се прибави и странното програмиране на светофара на пл. Македония, ужасът е пълен. Изгорелите газове са в пъти повече от преди, както в пъти повече са и автомобилите.


Още една причина за хаоса е навлизането на коли от ул. Асен и ул. Лавеле отляво и от ул. Княз Борис Първи отдясно. Това е проблем сега. А след пускането след броени месеци на входовете за Асен и Борис от бул. Патриарх Евтимий и респективно – увеличаването на интереса към сега запушените ключови преки, работата ще стане неудържима.


Още едно недомислие е липсата на светофар от Борис към Стамболийски за десен, ляв завой или продължаване направо по същата улица. Това, за огромно съжаление, ще струва катастрофи и, недай Боже, наранявания и човешки животи, ако остане така. Вчерашната ситуация беше показателна.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще