Свързани новини

02.03.2018 10:05

САЩ продават на Украйна противотанкови ракети за $47 млн.

Видян 1915 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Държавният департамент на САЩ е подписал договор с правителството на Украйна за продажба на противотанкови ракети Javelin за 47 млн.долара, потвърди Пентагонът. Сделката се нуждае от одобрението на Конгреса, съобщи RT.


Продажбата ще включва 210 ракети и 37 командни единици, съобщават Defense News, цитирайки източници от Пентагона. Според тях сделката няма да се отрази на военното равновесие в региона, където правителството на Киев е блокирано в конфликт с две области в източната част на страната. Киев обвинява Москва, че подкрепя бунтовниците и официално определя Русия за държава "агресор".


"Системата Javelin ще помогне на Украйна да изгради своя дългосрочен защитен капацитет, за да защити суверенитета и териториалната си цялост, за да изпълни националните си изисквания за отбрана", заяви Пентагон в изявление.


 По-рано тази седмица украинският президент Петро Порошенко заяви, че очаква първите доставки на оръжие от САЩ да станат "само след няколко седмици", без да посочват какви точно оръжия Киев трябва да получи. Пентагонът обаче не посочи точна дата.


Законът за националната отбрана (NDAA) от 2018 г. одобри увеличението на американската военна помощ за Киев, включително на смъртоносните оръжия. Досега САЩ са подпомагали военните в Украйна с логистика, разузнаване, обучение и други видове подкрепа.


Вашингтон обвини Русия, че е нахлула в Украйна през 2014 г., когато въоръжени активисти, подкрепени от американската власт, завзеха в Киев. Жителите на няколко региона, включително Донецк, Луганск и Крим отказаха да приемат политиката на новото правителство.


Крим гласува да се присъедини отново към Русия, която бе отделена от нея през 1954 г. с постановление на съветското ръководство. Донецк и Луганск обявиха независимост и оттогава се борят срещу опитите на военните от Украйна да ги "реинтегрират" със сила.


 Москва отрече участие в украинския конфликт, за което до момента не са били събрани доказателства. Тя многократно предупреждава Вашингтон за последствията от износа на оръжие за Украйна. Според Русия това ще разгори военния конфликт и ще окуражи офанзивата на Киев в източната част на страната, като застраши още повече цивилните граждани там.


Снимка: Ройтерс



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще ви се иска да сте особено красиви и привлекателни


Днес ще ви се иска да сте особено красиви и