01/03

Свързани новини

01.03.2018 17:03

Фандъкова: Пет нови сгради на детски градини ще бъдат отворени през тази година

Видян 1457 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Продължаваме със строителството на детски градини. Четири нови сгради ще бъдат отворени през тази година", каза кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова по време на отварянето на вратите на новата детска градина в сградата на бившото Боянско училище.


„Откриването на градината Детски свят в сградата на Боянското училище е събитие за квартала. Тук сме съчетали възможността две групи деца в съседство да могат да получат най-доброто  образование и възпитание и, от друга страна, да съхраним една сграда, която е паметник на културата“, каза Йорданка Фандъкова.


Тя сподели, че инвестицията в сградата е в размер на 1 милион и 200 хиляди лева. Просторната сграда предлага модерни светли занимални и спални помещения, физкултурен салон и салон за тържества, достъпна среда. Проектът е реализиран по искане на жителите на кв. Бояна.


„Тази година предстои да открием още 4 нови детски градини, които ще бъдат  готови до края на годината. Една от тях отново е в район Витоша, в  квартал Драгалевци. Нови сгради на детска градина се изграждат в район Красно село, Люлин и Младост“, заяви кметът. По този начин, без да го посочва изрично се разбра колко фалшиви са критиките, че общинските пари се инвестират в центъра, но не в покрайнините на милионния град.


"Заложили сме над 22 милиона лева за строителството на 8 нови сгради, две от тях са отново в район Витоша в  кварталите Княжево и в Павлово“, каза още Фандъкова. Сгради на детски градини ще се изграждат в районите Искър, Нови Искър, Красно село и Подуяне.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

лъв