Свързани новини

01.03.2018 16:03

Радев: Честита Баба Марта... МВР ви наблюдава

Видян 1116 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вътрешният министър Валентин Радев направи изключително неуместно изказване по повод Първи март. В социалната мрежа Фейсбук той написа: "С честита Баба Марта, МВР Ви поздравява! Празнувайте и се веселете, но ... не забравяйте, че МВР Ви наблюдава", написа Радев, прибавяйки емотикони, символизиращи следене, подслушване и смях. Абсурдният  му поздрав остана сякаш незабелязан от медиите, заети със скандала около продажбата на ЧЕЗ.


  Шегата на вътрешния ни министър може да звучи като незначителна, ако не бяха ясни потресаващите резултати на повереното му ведомство за последната една година. Равносметката от резултатите на МВР е отчайваща.


 Уж ченгетата били хванали убиеца и поръчителя на данъчния шеф Иво Стаменов, починал няколко дни след като куршумите го застигнаха на софийска улица на 19 декември м. г. След няколкодневно мълчание за акцията се оказа, че разследващите не са се добрали до заветните доказателства, които да пратят виновните заслужено в затвора и така се оказа, че никого не са хванали. Шансовете да се разкрие случаят оттук насетне клонят почти към нула, казват експертите. Тези, дето са на мушката вече са предупредени и няма да стоят със скръстени ръце. Ще се постараят да заличат всичко, което би ги уличило за дръзкото посегателство.


Подобен сценарий се разигра и за задържаните за отвличането на Адриан Златков. Няколко човека на наркобоса Златко Баретата прекараха в ареста  часове, но много скоро излязоха оттам. Съдът беше категоричен, че доказателствата срещу тях са косвени и не са достатъчни, за да бъдат пратени на топло.


Интересно е и как МВР наблюдава случая с трагичния инцидент, при който загина 4-годишният син на министър Московски. Тогава от вътрешното ни ведомство бързо лансираха версията за неравност по пистата, по която се е движела шейната. Изобщо не се разбра взета ли е проба за алкохол на Московски. Утре става точно месец от трагедията. Не се чу и задължителното заключение: несъобразено висока скорост, както обичат да казват от МВР при всеки инцидент.


МВР явно не се справи с наблюдението и по отношение на убийството на бизнесмена Петър Христов. Без съмнение то ще остане неразкрито, казват експерти.


Неуместната шега на Радев издава притеснителната му нагласа по отношение на работата със специални разузнавателни средства (СРС) на подчинените му. Не е тайна, че съдът най-често отхвърля искания именно от МВР за прилагане на СРС-та заради всевъзможни нарушения, включително и защото някои от тях се правят по разследвания на престъпления, за които законът изобщо не предвижда използване на подобни секретни способи.


Тази тема за последно бе засегната на съвместното заседание на парламентарните комисии по вътрешна сигурност и за контрол на спецслужбите в края на м.г., когато шефът на Бюрото за контрол на СРС-тата Бойко Рашков изнесе множество данни за нарушения при искането на подслушвания. Тогава присъстваше и самият Радев, който не видя нищо притеснително.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

близнаци

Енергията ви днес е насочена към творческо и плодотворно изразяване

Енергията ви днес е насочена към творческо и