Свързани новини

01.03.2018 10:07

В Северозапада са 3 пъти по-бедни от средните европейци

Видян 1475 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Жителите на Западен Лондон са шест пъти по-богати от средните европейци, докато обитателите на Северозападния район на България са три пъти по-бедни, сочи проучване на европейската статистическа служба (Евростат), цитирано от Франс прес.


В проучването е сравнен по региони брутният вътрешен продукт (БВП) на човек, изразен в "стандарт на покупателната способност" - тоест с отчитане на разликата в цените между отделните зони, предаде БТА.


Най-богатите граждани на ЕС живеят в западните квартали на Лондон, където БВП на човек е 611 процента от средния в Евросъюза.


Следват гражданите на Люксембург (257 процента), на Югоизточна Ирландия (217 на сто), както и белгийската столица Брюксел и германският град Хамбург (по 200 процента).


На другия край на класацията с 29 процента от средния европейски БВП на човек от населението е българският Северозападен район. Следват френската отвъдморска територия Майот в Индийския океан (33 на сто), още два български района - Северен централен и Южен централен (по 34 процента) и Североизточна Румъния (36 процента).


От 21 региона с БВП на човек под 50 процента от средното за ЕС, пет са в България и съответно в Полша, четири в Унгария, три в Румъния и в Гърция и един във Франция, уточнява Евростат.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

лъв