27.02.2018 15:02

ЦЕНТЪР ЗА ГРАДСКА МОБИЛНОСТ ЩЕ ПОСТАВЯ НОВИ ТАБЕЛИ НА СПИРКИТЕ

Видян 2880 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Център за градска мобилност ще оборудва спирките на градския транспорт в столицата с нови указателни табели.Технологичните изисквания, обаче налагат, промяната да стане в по-благоприятни метереологични условия, за да се постигне по-голяма устойчивост и трайност на материалите, от които са изработени табелите. Първоначално промяната ще бъде извършена в над 150 спирки в централната част на София. След това поетапно зоната ще се разширява с обхват и спирките в крайните квартали на столицата.


Указателните табели за спирките са с нов модерен дизайн и дават възможност на пътниците много по-лесно и бързо да се ориентират.  Съдържат графично разпознаваем знак дали спирката е трамвайна, тролейбусна или автобусна и кои са номерата на линиите, преминаващи през нея.  В горния край е обозначен номерът на всяка спирка. Показани са всички точки по маршрута, като съответната спирка е обозначена в червено, а следващите - в тъмно син цвят.


В долната част на новите табели, наред с новото лого на дружеството, е изписан телефон за връзка с  Информационния център на ЦГМ. На 0700 13 233 гражданите могат да търсят и получат информация в критични или спешни случаи. Съобразени с напредването на технологиите, табелите съдържат иQR-код, който може да бъде сканиран чрез съответно приложение в мобилния телефон. Това позволява да се получи информация за разписанието и точното преминаване на превозното средство през съответната спирка.


По нов начин са изобразени и спирките по маршрута. Те са изписани на български и на английски, транслитерацията е особено полезна за чуждестранните гости, които посещават столицата ни. Схемата с имената на спирките е в три цвята – спирката, на която се намирате е в червено, оставащите след нея по маршрута са в тъмно син цвят.


На всяка от новите табели, които скоро ще виждаме по спирките в София е изписан и официалния сайт на ЦГМ sofiatraffic.bg, на който могат да се проследят всички актуални новини или временни промени в маршрутите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на