Свързани новини

26.02.2018 17:08

Нов шеф от Кумгейт за Булгартрансгаз

Видян 8537 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пореден деец на кръга Кумгейт оглави Булгартрансгаз, както прогнозира преди 2 седмици 19 минути. На мястото на временната шефка – председателката на Общинския съвет в Хасково, дойде друг от същото котило, също юрист, на име Владимир Малинов.


Той е по-известен като мъж на жена си, която пък е в Комисията за защита на конкуренцията. Там е подчинена на Юлия Ненкова, чийто син Александър е депутат от ГЕРБ, а техен кум със съпругата му, която е на висок пост в Булгартрансгаз, беше починалия предишен шеф Георги Гегов, чийто баща дълги години оглавяваше Булгаргаз.


Защо ли се съобщи в събота късен следобед, ден неработен, но Комисията за енергийно и водно регулиране е одобрила избора на Малинов за член на Управителния съвет на компанията, а Управителният и Надзорният съвет на дружеството са го избрали за изпълнителен директор, на мястото на внезапно починалия Георги Гегов. За други промени в ръководството и за приети оставки в него на други роднини на депутати от ГЕРБ и съветници в правителството не се съобщава.


Напомняме, че освен любимия на премиера газов хъб Балкан, за който говори и в Лондон, но няма осигурено гориво за проекта, много по-важно е с какво юристът ще пълни тръбите на България от идната 2019 г. Тогава секва транзитът на руски газ през Украйна и нас за Турция, а ние ще трябва да внасяме от южните си съседи. Печалбата на 9-цифрена стойност, която правеше не само Булгартрансгаз рентабилен, а Булгаргаз и топлофикациите в България възможни да съществуват, изчезва и не е ясно какво се случва. Нито се мисли или пък да се работи по въпроса. Интерконекторът с Турция не е дори на база идеен проект, заяви вицепремиерът Валери Симеонов, като напомни, че за въпросната връзка се говори от 2009 г. Не напредваме и по връзката с Турция. Необясними, но прескъпи инвестиции, влошиха резултатите на дружеството и без другите проблеми през 2017 г.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

водолей

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден план днес

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден