Свързани новини

22.02.2018 16:46

БДЖ-Товарни превози: Шефът ни е лъжец

Видян 2626 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Като лъжец, уронващ авторитета на БДЖ определиха шефа на Товарни превози Любомир Илиев. Това се посочва в доклад на служители от отдел Вътрешно фирмен контрол, изпратен до министъра на транспорта Ивайло Московски, до омбудсмана Мая Манолова и до директора на Главна инспекция по труда инж. Румяна Михайлова.


Шефът на компанията е предизвикал хаос и стрес сред служителите в дружеството, изопачавайки техни препоръки за решаване на проблема с преразхода на гориво при дизеловите влакове, категорични са експертите на компанията.


Служителите твърдят, че изрично са посочвали на Илиев за проблема с преразхода на гориво, който се дължи на несвършена работа на служителите в т. нар. енергийните комисии в предприятието, а не на машинистите.


"Неправомерното и неоснователно уволнение на машинисти доведе до натрупване на извънреден труд над допустимите по закон 150 часа на годишна база. Вашите действия създадоха сред персонала среда от негативни настроения", посочва докладът.


Според експертите няма доказателства за участието на машинистите в злоупотреби с гориво. Мерките приложени срещу тях не се базират на никакви правни и морални принципи.  Тяхната абсурдност доведе до предупреждение за уволнение на служител, който за 7 месеца е натрупал преразход от едва 15 литра.


Освен това Илиев е излъгал пред медиите, омаловажавайки проблема с извънредния труд в компанията.


Докладът категорично подчертава, че проблемите в дружеството не идват от редовните служители, а са резултат от слабото управление от страна на Илиев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

водолей

Чак след обяд ще можете да си отдъхнете

Чак след обяд ще можете да си отдъхнете, че сте успели