Свързани новини

22.02.2018 15:32

Метнаха Билд с фейк за руска намеса, пусна го

Видян 1570 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Немският таблоид Билд, най-тиражният вестник в Германия, беше преметнат с фейк за руска намеса. Той го поднесе на своите читатели като „бомба”. После се разбра истината – цялата фалшива история е измислена като шега от хумористичното издание Титаник. То си измислило мейлове между шефа на младите социалдемократи и митичен руски хакер на име „Юри” и пуснало въдицата на редовно изявяващия своите антимосковски позиции таблоид, стигащи до истерия. Редакторите били много благодарни, тъй като от много време търсели разобличаване на врага и веднага пуснали на първа страница „бомбата”. Само че тя им гръмнала в ръцете. Можели поне да се обърнат за коментар към младия политик Кевин Кюнерт, преди да намесят името му, но не го сторили, за да не им развали сензацията, още повече, че вестникът е настроен анти и срещу червените.


И така се оказали хванати по бели гащи и сами разобличени. Цялата история е разказа от редактора на Титаник Мориц Хюртен.


За да бъде по-сочна „сензацията” тя е гарнирана с актуалната тема за голямата коалиция, като „Юри” обещава 4-5000 евро на младежа да прави кампания срещу нея. „Е, редакторите на Билд станаха за смях, добре се похилихме с тези безнадеждни случаи в 1 милион тираж”.


Това е тест колко много фалшиви новини публикуват Билд и сходните издания, анализират медийни експерти.


Билд, вместо да се извини,  въпреки разкритието, продължава да твърди, че имейлите са оригинални и оправдава фейка като обвинява младия соцлидер, че искал да си прочуе името по скандален начин.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.