Свързани новини

22.02.2018 15:22

Без задължения, НАП изнудва с изпълнително дело

Видян 7473 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Възможно ли е срещу лице без данъчни задължения, НАП, т.е. държавата, да заведе изпълнително дело?


Да. Точно тази история разказваме днес, за да илюстрираме още веднъж защо България е №1 в ЕС по корупция, както се разбра от световната класация.


Защо станахме жертви на произвола на властта ли? Защото няма как, дори и  след погазване на закона с несекващи 16 месеца ревизии, дори след отправени ни от висши служители на НАП заплахи, дори след несекващ терор, да докаже нередностите, за които ни рови по поръчка.


Документ на НАП с изходящ номер 2202201800057793/21. 02. 2018 г. доказва, че Атанас Димитров Арнаудов няма задължения. Издалата документа данъчна администрация обаче в същото време е дала същото лице на публичен изпълнител заради ... задължения.


Още по-интересното е, че претендираните „задължения” не съществуват, а част от въображаемите, които НАП не може да докаже, но използва за „основание” за измислените си действия, вече са отпаднали при обжалване в ОДОП - самия контролен орган на НАП, а друга още се жалят и също ще паднат.


Това е пореден епизод от сагата НАП срещу 19 минути, която започна с блокиране на сметки на 7 ноември 2016 г. По закон ревизиите са 3 плюс 1 месеца, като плюсът е при доказани нередности. При нас са 16 месеца. И скоро няма да им сложат точка.


Само срещу съоснователя на 19 минути Атанас Арнаудов се водят 5. Интересна е историята на всяка, но ето една от тях. След незаконното си удължаване, още през юли миналата година – преди 7 месеца, тя трябваше да е завършила с някакво заключение. Е, не е.


Неправомерното използване на административна власт за упражняване на терор върху граждани на България се наказва строго от закона. Именно по тази причина днес започваме чрез сезиране на съответните органи наказателно преследване срещу всички, които злоупотребяват със служебното си положение и ни притискат незаконосъобразно.


Лесно е обясним последният изблик на НАП – София с незаконното изпълнително дело. То е заради напомнянето на една смърдяща история с опрощаване на 1,4 млн. лв. ДДС заради несъществуващо „ноухау” между свързани фирми.


Интересно е защо прокуратурата, след като няколко пъти изнасяме тази информация, не е започнала дирене по казуса.


Нито по имотното състояние на ръководителката на НАП – София, което определено си заслужава проучване. Вътрешно било правено, но то е правено от същите хора, които „доказаха”, че 6-те апартамента на Цветанов е било възможно да се купят със скромните пенсии на тъста и тъщата му, които – също като семейството на шефа на ПГ на ГЕРБ, са фотосинтезиали в България и при многократни пътувания в чужбина с години.


Апропо, именно най-смехотворната „ревизия” в историята – тази с шестте апартамента, поразително е последвана по време от скок в кариерата и в състоянието на днешната шефка на НАП – София.


Ние сме хора, които не си оставят магарето в калта. Законът ще каже тежката си дума за поръчителите и изпълнителите на терора срещу 19 минути.


Разбира се, своевременно информираме и европейските институции, начело с кабинета на Юнкер. Нека се знае как реално стоят нещата със свободата на медиите и на словото в България.


Никой не е забравен, нищо не е забравено!



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

телец

Емоционалното напрежение може да надделее днес

Емоционалното напрежение може да надделее днес,