Свързани новини

22.02.2018 14:42

Почват Графа от май откъм ул.Алабин

Видян 1456 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Големият ремонт на улица Граф Игнатиев и прилежащата около нея зона ще започне в края на май – началото на юни, научи 19 минути. „Така е, първо трябва да проведем конкурса за изпълнител”, разказа пред вестника кметът на София Йорданка Фандъкова.


Тя уточни, че първи ще навлязат в мащабната реконструкция служителите на Софийска вода. На тях ще се падне вероятно най-сложната част от ремонта. Става въпрос за подмяната на повече от 100-годишния водопровод и канализация.


За това писахме още миналия юни, когато подробностите бяха разказани от ресорния заместник – кмет Евгени Крусев на специално събитие за усвояваните през този програмен период евросредства, организирано от 19 минути.  


Напомняме, че въпреки заглавията как правителството дава 151 млн.лв. за инфраструктурата на София, всъщност парите са защитени от Столичната община пред оперативната програма Региони в растеж на ЕС. Съфинансирането към тези пари, което е в размер на повече от 20 милиона лева, също е от общинския, а не от държавния бюджет.


Важно за жителите и гостите на София е също, че ремонтът ще започне от края на Графа откъм ул. Алабин и ще се движи надолу към Попа. По това трасе ще се обновяват всички прилежащи части – площадите Гарибалди и Славейков, градината пред черквата Свети Седмочисленици и околните малки пътни артерии, които не са пипани с десетилетия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Отцепиха района до детска ясла в Русе заради тяло

Откриха тяло до ясла в Русе, районът е отцепен

Отцепиха района до детска ясла в Русе ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

лъв