Свързани новини

22.02.2018 13:11

Цветанов: БСП използва всяка възможност да ни упреква за корупционни схеми

Видян 982 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Колегите от БСП се възползват от всяка възможност да създадат, както упрек към управлението днес, така и към възможни корупционни схеми". Това заяви шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов пред журналисти в парламента по повод изказването на лидера на БСП Корнелия Нинова, че с новите поправки, внесени от ГЕРБ и патриотите в Закона за обществените поръчки, ще се стигне до корупционни схеми, свързани с поддръжката на оградата.


"С промяната в закона и добавката "и за поддръжката" целта е да има бързина при възстановяването на компрометирани участъци, както от умишлено направен пробив или от бедствие. Ако вървим в цялостната процедура по Закона за обществените поръчки, без да въведем тази по-специална процедура, може да отнеме месеци или половин година при обжалванията", обясни Цветанов. По думите му тогава би се стигнало до ситуация от левицата да кажат: "ето оградата е компрометирана, което не възпрепятства преминаването наа хора, които са се запътили да влизат в страната". И посочи, че това е "стандартното говорене" на БСП.


 Относно въпросите за досъдебно производство и проверката, която се прави- който е нарушил закона, ако бъде установено това, ще си понесе отговорността. Това каза пред журналисти в Народното събрание председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов във връзка с твърдение на БСП, че последните предложени промени в Закона за обществените поръчки ще позволят да има корупционни практики при поддръжката на оградата на границата, предаде Фокус.


 „Това не значи, че законодателството се прави, за да може да се създадат условия за корупционни схеми“, заяви той. „Знаете колко е висока оценката за възпиращото съоръжение на всички държави в ЕС. Усилията, които положи българското правителство, и помощта от 160 млн. евро са, за да можем да надградим капацитета, който е изграден с ресурс от републиканския бюджет“, изтъкна Цветан Цветанов.


В отговор на въпрос как ще коментира изявление на председателя на ПГ на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров за оставката на Валери Жаблянов като зам.-председател на парламента той посочи: „Уважавам всяко различно мнение. Когато има подобни изводи или упреци към мен, специално от коалиционни партньори, не очаквайте да давам отговори през медиите за това какво е казал Волен Сидеров“. „Докато не разговарям с него, няма да направя коментар по темата. Не смятам, че трябва да бъдем допълнителни генератори на изкуствени скандали в обществото и парламентарното мнозинство“, заяви Цветан Цветанов. „Благодаря на всички народни представители, които формираме парламентарното мнозинство, затова, че управлението е стабилно“, каза още председателят на ПГ на ГЕРБ.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

рак

Това е ден за споделяне и грижа към близките

Това е ден за споделяне и грижа към близките. Вашата