Свързани новини

19.02.2018 16:42

Орбан: Подкрепяме сътрудничеството между България и Турция

Видян 1570 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Унгария винаги ще подкрепя сътрудничеството между България и Турция, защото границите трябва да се охраняват". Това заяви унгарският премиер Виктор Орбан след среща с Бойко Борисов в резиденция "Бояна". "Споразумението с Турция трябва да работи и то е в полза на всички европейски страни, не само на България, каза от своя страна българският премиер.


 "Поздравявам Бойко Борисов и съм благодарен, че ме прие. Българското председателство върви добре, Европа идва при вас", каза Орбан след срещата.


„Унгария и България са в сърдечни приятелски отношения. Двустранните ни връзки са отлични. Имаме и съзнание за обща историческа съдба и минало, издържали сме големи изпитания и в далечното минало и по време на втората световна война", заяви Орбан.


"В центъра на преговорите ни бяха европейските въпроси. Разгледахме темите, които са важни сега - миграцията и охраната на границите", каза още Орбан.


"Унгария винаги ще подкрепя сътрудничеството между Турция и България, защото границите трябва да се охраняват и трябва да се сключват споразумение по този въпрос. Борисов може да разчита, че ние сме зад контакта с Турция", заяви унгарският премиер.


Той подчерта, че е много важна и общата инфраструктура, за която работи Борисов по време на своето управление. "Ако нямаме магистрали и добри пътища, ние няма как да сме свързани. Затова адмирирам политиката ви в тази област и ви желая още успехи", каза министър-председателят на Унгария.


Според Виктор Орбан, България заслужава признание за защитата на ЕС, включително на Унгария. "Борисов е важен не само за България, но и за Унгария. Видях оградата, която построихте лично и това заслужава само адмирации. Той действа с решителност и това беше от историческа важност", каза унгарският премиер.


Споразумението с Турция трябва да работи и то е в полза на всички европейски страни, не само на България, каза премиерът Бойко Борисов след срещата с унгарския си колега Виктор Орбан.


„Благодаря на Виктор Орбан за подкрепата, защото исторически ние знаем какви съседи имаме, какво би могло да се случи при недалновидна политика. Затова споразумението с Турция трябва да работи, то е в полза на всички европейски страни, не само на България“, каза Борисов.


По отношение на Шенген премиерът поясни, че България отдавна е изпълнила не само критериите, на е най-надеждната граница в ЕС.


„Малко сме премиерите, които, като се видим, се усмихваме и се радваме“, заяви Борисов. По думите му това, което се случва по изборите в Европа , има само едно обяснение и това е мигрантската криза. „В много държави просто се тресе политическата класа как да сереши този проблем.Не забравяйте, че тези месеци ще бъдат използвани от всички в много различни посоки, посочи Борисов.Той допълни, че България предлага 100 процента надеждна граница на ЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще