Свързани новини

19.02.2018 15:23

Лавров: САЩ да напуснат южна Сирия

Видян 1654 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Американските войски да напуснат незабавно зоната в южна Сирия, която са взели под контрол в района на Ал Танф”, призова руският външен министър Лавров. Става въпрос за границата с Йордания, откъдето продължават да атакуват джихадисти. Последно миналата седмица те предизвикаха удари в Дамаск, включително по сградата на руското търговско представителство, за щастие напусната от обитателите си по-рано. „Трябва да спрат помощта си за фронта Ал Нусра”, призова още Лавров пред конференция на форума Валдай в Москва. „САЩ едностранно обявиха Ал Танф за свой протекторат, а в разположения там бежански лагер джихадистите от сирийския клон на Ал Кайда се прикриват, както стана ясно от сведенията на няколко източника. При няколко случая те осъществиха рейдовете на територията на Сирийската арабска република и затова тази зона трябва да бъде затворена, категоричен е дипломат номер 1 на Русия - По някаква причина колегите ни в ООН отказват да признаят, че хуманитарните конвои не могат да влязат там, защото САЩ не гарантират сигурността им. Вместо това говорят само за Идлиб и Източна Гута”.


„Добре е САЩ да се сдържат и да спрат опасните игри, да спрат да се опитват да разделят сирийската нация”, предупреди още той. И повтори още веднъж тезата си, изказвана през последните дни, че американците правят квазидържава източно от Ефрат и до иракската граница.


В същото време Израел, който също атакува Дамаск преди дни и продължава да му се заканва, обвинява Иран, че получава контрол на зона в южна Сирия, граничеща с него. Техеран, както и Москва, обаче действат на територията на арабската република по покана на нейното признато от ООН и всички държави в света правителство. Лавров обаче предупреди и Иран, че отива твърде далеч със заплахите да унищожи „ционисткото обединение”, както нарича Израел. „Случващото се в Сирия, отново в Палестина, особено с признаването на Йерусалим само за еврейска столица от САЩ, всичко това е с антииранска насоченост, коментира външният министър на Русия - И двата вида поведение съдържат голям риск от ескалация на многото конфликти в района, докато ние искаме и се опитваме да наложим зони на деескалация”. Той е притеснен, че при такова високо напрежение, всеки инцидент може да послужи на някоя от двете страни за запалване на голям пожар в Близкия Изток.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

ВМРО

ГЕРБ може и да не иска ППДБ да изчезнат: ВМРО

Днес Деница Сачева е завила, че времето ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!