Свързани новини

19.02.2018 13:40

Келнер купи 95% Нова, но чии са митичните 5%?

Видян 3313 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

MTG подписа споразумение да продаде 95% от Нова броудкастинг груп на PPF Group - холдинг, контролиран от Петр Келнер, съобщиха от скандинавската компания. Така бе потвърдена прогноза на 19 минути отпреди 12 дни. Чехът е най-богатият човек в Централна и Източна Европа – купува и продава най-богатите и властни българи със своите 16 млрд.долара по Форбс и кнотролирани фирми, въртящи 32 млрд.евро годишно.


По-рано този месец Келнер стана и новият собственик на втория български GSM-оператор, който смени няколко имена и последно е Теленор. Но едва ли ще остане задълго с това название.


"Чрез стойността на сделката се прави и оценка на 100% от българската медийна група - 185 млн. евро. Плащането ще се извърши изцяло в брой”, допълват от MTG. Това значи, че ще вземат 175,75 млн.евро за 95% от групата. В нея, освен Нова, влизат тв каналите Кино Нова, Нова спорт, Диема, Диема Фемили, Диема Спорт 1 и 2, Диема Екстра, радио Нова нюз, сайта vesti.bg, големия нет портал abv.bg, платформата за видеосподеляне VBox и други, както и се контролира рекламата на още телевизии като трите канала на Фокс в България.


MTG за 10 години изгуби 444 250 000 евро от стойността на Нова, при това при сделката за закупуването от гръцката Антена през 2008 г. медиите на корпорацията бяха по-малко на брой.


Все пак цената е по-висока от онази, която щеше да се постигне при предишен опит за сделка с консорциум от български купувачи. Както тогава, така и сега има едни митични 5%, които различни информации, публикувани в медиите, свързват ту с видни политици, ту с досегашния мениджмънт на Нова, но чии ли са действително?


Това е много важно, защото на сделката се разчита, за да може втората най-гледана телевизия наистина да бъде „свободна да вижда истината”, след като през последните години очевидно не беше така – имаше забранени теми и събеседници без достъп до нея.


Важно е дали старата линия ще може да се прокарва с 5%, както става с 10% в бТВ!



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

водолей