Свързани новини

19.02.2018 10:02

Президентът: България е един от най-силните адвокати на Македония в ЕС

Видян 1164 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Европредседателството на България дава исторически шанс на страните от региона, в това число и на Македония за интеграция в ЕС. "България винаги е била един от най-силните адвокати на европейската перспектива на Република Македония", заяви българският президент.. Радев изтъкна, че държавите винаги могат да разчитат на българската подкрепа. Официалното посещение в Република Македония бе по покана на колегата му Георге Иванов и е първата визита на български държавен глава там след подписването на Договора за приятелство, сътрудничество и добросъседство. Договорът за добросъседство не трябва да остава еднократен акт. Това заяви българският държавен глава Румен Радев по време на.


Още работа има за Македония по пътя към ЕС, обясни Румен Радев. Позитивно е развитието в двустранните отношения благодарение на интензивния политически диалог. Държавният глава призова за по-агресивно отстояване на общите цели на София и Скопие пред Европейския съюз. Двамата президенти се надяват положителната тенденция да продължи.


Македония възможно най-скоро да влезе в НАТО, това заяви българският държавен глава Румен Радев в Скопие. Радев е на мнение, че само по-голямата сигурност чрез членство в НАТО ще осигури по-надеждни чужди инвестиции за Македония.  


По думите на президента документът трябва да даде началото на необратим процес на много по-интензивно сътрудничество.


В рамките на визитата на президентът беше подписан Меморандум за сътрудничество между Македоно-българската стопанска камара и Българо-македонската търговска палата.


По отношение на преговорите на Република Македония за наименованието на страната, които се провеждат с Гърция, Румен Радев пожела открити, честни и интензивни преговори между двете държави. Радев уточни, че за българската страна е важно в бъдещото наименование на Република Македония да няма географски определители, които да бъдат интерпретирани като претенции към България.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

рак

Това е ден за споделяне и грижа към близките

Това е ден за споделяне и грижа към близките. Вашата