Свързани новини

19.02.2018 09:52

Сорос насочва 30% от милионите след ратифицирането на Истанбулската?

Видян 2712 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Истанбулската конвенция не е само документ. Според нея правителствата ще отделят милиони за мониторинг над самите себе си как я прилагат. Което освен рекет, е и начин да им се извиват ръцете, както ще финансират отново с милиони и специализирани неправителствени организации, отново свързани с наблюдение, предупреди видният юрист, министър на правосъдието в Борисов 1 и вицепрезидент 2012-2017 г. Маргарита Попова. Много пари ще се въртят в един кръг, който ще вземе поне 30 на сто от огромните средства.


Дамската група GREVIO, която ще следи за спазването на Истанбулската конвенция, е с решаващо участие на жени, които са пряко свързани със структури на милиардера Джордж Сорос, разкрива 168 часа. Първият вицепрезидент на организацията, малтийката Марселин Науди, признава, че е спонсорирана от милиардера, когото едни наричат „филантроп”, а други „спекулант”. За разлика от нея, цялата кариера на колежката й - сръбкинята Биляна Бранкович, представяща се за международен консултант и джендър-експерт, работи за структури на Отворено общество, от които тръгва стартът на вицепремиера Томислав Дончев и неговата заместник-министър на образованието Деница Сачева, която пусна в училищата джендър анкети неотдавна и бе разобличена от 19 минути. През 2002 г. Биляна Бранкович става автор и координатор на проекта Кампания срещу сексуално насилие срещу юношите, подкрепен от Отворено общество.


Три години по-късно тя е подготвя национално изследване, част от международен проект Насилието срещу жени, като там участва и Мрежата за жени на Отворено общество. През 2006 г. Бранкович участва в ново изследване, отново издадено от Института на Сорос в Будапеща. Другият член на GREVIO, албанката Ирис Луараси, има не по-малко впечатляващ стаж от сръбската си колежка. В биографията си самата тя е отбелязала, че между 2004 и 2015 г. плътно работи за фондацията на Сорос. Година преди това тя е започнала дейността си в структурите му, участвайки в проект за наблюдение и оценка на програмите за жените в Албания.В биографията си е посочила, че е работела за подобряване на джендър-равенството и засилване икономическата роля на жената в селските райони. През 2012 г. участва с още един проект, финансиран от фондацията на милиардера в Ню Йорк.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

телец