Свързани новини

17.02.2018 15:02

Свиленски: Утре Борисов ще тръгне да затваря болници, за да спре кражбите в здравеопазването

Видян 2491 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Работата на премиера е да спре корумпираните си чиновници в министерства, агенции и държавната администрация, за да може парите да стигат за лечение на българските граждани. И да прочете Конституцията - кой кого избира и назначава“. Това заяви зам.-председателят на БСП за България Георги Свиленски пред Нова тв по повод скандала с парите на Здравната каса и позицията на премиера Борисов, че няма да налива средства в кражби.


Според Свиленски работа на Борисов е не да орязва парите, от които се краде, а да спре кражбите. „Утре може да чуем, че ще затвори болници, за да спре кражбите в здравеопазването. Хората ще умират по улиците, за да не открадне някой от лечението“, посочи той.


Свиленски уточни, че ПГ на „БСП за България“ иска изслушване на управителя на НЗОК проф. Камен Плочев в здравната комисия във връзка с писмото му до народните представители.


„Изненадан съм от незнанието и на министър-председателя, и на министрите Ананиев и Горанов за това как функционира държавната система в България. Вярно е, че министър-председателят рядко идва в НС и може би вече е забравил кой кого избира, но председателят на НЗОК е избран от българския парламент и ако трябва да информира някой и да поиска нещо, това е НС. Недопустимо е министърът на здравеопазването да не знае за съществуването на проблема, но това е проблем на министъра, не на управителя на Здравната каса“, коментира Свиленски. Той допълни, че не знае кой е заплашвал проф. Камен Плочев и предположи, че това ще стане ясно следващата седмица.


По повод напрежението между министър-председателя и президента на страната, Георги Свиленски коментира: „Мислех, че премиерът е най-информираният човек в държавата. Оказа се, че не е. Не е знаел телевизия ББТ на кого е. Почти съм убеден, че зад думите на президента има и факти“.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Професионалните ангажименти днес ще ви донесат удовлетворение и признание


Професионалните ангажименти днес ще ви донесат