Свързани новини

16.02.2018 16:46

Радев в Македония: Основният фокус е нашето общо бъдеще

Видян 1802 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Най-важното в работа на съвместните експертни комисии между България и Македония е, когато работят по нашето минало, да не забравят, че основният фокус е нашето общо бъдеще. Това каза президентът на Република България Румен Радев на брифинг след срещата с македонския си колега Георге Иванов в Република Македония, предаде Фокус.


„Във връзка със съставянето на съвместните експертни комисии се работи интензивно и от двете страни. Много важно е тези специална комисия за историческите и образователните въпроси да прецени имаме ли спорни въпроси и по какъв начин да бъдат описани. Ние имаме общо минало и от начина на третиране на това минало зависи и самата европейска перспектива на Република Македония. Имаме уникалния шанс и започнахме да показваме, че има две държави в нашия проблемен регион, които могат сами да решават проблемите, които имат. Които имат общо минало, но най-важното могат да имат и ще имат общо бъдеще“, коментира президентът Радев. Президентът Георге Иванов също отбеляза от своя страна, че трябва да се гледа към бъдещето.


„Ние трябва да оставим настрани въпросите, които са спорни между двете страни и където имаме различни мнения, а да „трасираме“, да направим пътя към бъдещето, където можем да се разберем между двете страни. Академиите и на двете страни с търпение и с много труд бяха инициатори да се направи този договор между двете страни и ние мислим, че по този път трябва да се продължава напред“, каза още Георге Иванов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

телец