Свързани новини

16.02.2018 09:31

Президентът ще бъде на официално посещение в Македония

Видян 1064 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Президентът Румен Радев ще бъде на официално посещение в Република Македония днес и утре (17 февруари) по покана на държавния глава Георге Иванов. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. По време на визитата си българският президент ще проведе срещи с държавния глава на Република Македония Георге Иванов, с министър-председателя Зоран Заев и с председателя на Събранието на Република Македония Талат Джафери.


Ключови теми на посещението ще бъдат изпълнението на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество, ратифициран от Република България и Република Македония, както и подкрепата на България за европейската и евроатлантическата интеграция на Република Македония. Ще бъдат обсъдени и мерките за засилване на търговско-икономическия, културния и образователния обмен между двете държави, както и съвместните проекти за транспортна и инфраструктурна свързаност.


Днес Румен Радев ще поднесе цветя на гроба на Гоце Делчев в православната църква „Свети Спас“ в Скопие.


На 17 февруари президентът ще участва във форум с участието на ръководствата на стопанските камари на двете държави. В програмата на президента са предвидени и разговори с лидери на парламентарно представени политически партии в Македония.


В ръководената от държавния глава делегация участват представители на изпълнителната, законодателната и местната власти, на българското православно духовенство, както и на българските стопански камари.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп