Свързани новини

15.02.2018 16:02

1,3 млн. туристи в София през 2017 г., ръстът е 13%

Видян 2050 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ежегодно София посреща все по-голям брой български и чуждестранни гости. Тази устойчива тенденция продължава вече няколко последователни години.  През 2017 г. регистрираните гости в местата за настаняване на територията на София са 1 346 993, което е с 13% повече спрямо 2016 г. При нощувките отчитаме ръст от 15% , като през 2017 г. техният брой достига 2 444 684, рапортува Общинското предприятие Туризъм.


Прогнозите за 2018 г. са още по-добри, тъй като само европредседателството носи нови 23 000 туристи и над 330 000 нощувки на града, което са десетки милиони лева приходи за града.


И тази година София участва с многобройни интересни активности в периода  в туристическата борса Ваканция и СПА експо 2018 в Интерекспоцентър на бул. Цариградско шосе.


„Насладете се на едно ново преживяване – виртуална разходка из Боянската църква и Базиликата Св. София чрез 3D модели и добавена реалност. Научете за най-новите атракции на София! А по случай инициативата София – Европейска столица на спорта 2018 сме подготвили забавни спортни анимации. Включете се в играта на дартс, в ходенето на кокили или в тренировка с иновативен координационен тренажор и участвайте в нашата томбола с награди. Теглене на наградите – всеки ден от 17:00 ч”, приканват домакините.


Те представят специално и един от най-новите обекти с разкрито културно-историческо наследство на древна Сердика - първия археологически парк – Западната порта на бул. Тодор Александров.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на