15.02.2018 09:35

Пoне 17 загинаха след стрелба в гимназия във Флорида

Видян 1126 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Властите са арестували заподозрения - ученик, който е бил изключен от гимназията по дисциплинарни причини. Ранените при стрелбата са най-малко 14. Трагедията се случи в гимназията Марджъри Стоунман Дъглъс в Паркланд, недалеч от Маями, предаде БНР.


Тази сутрин, докато засегнатите семейства се опитват да осъзнаят случилото се, разследващите работят в търсене на мотивите на заподозрения 19 годишен бивш ученик. Местния областен шериф Скот Израел заяви:


Николас Круз е убиецът. Той е заловен. Вече започнахме да правим дисекция на неговите уеб страници и неща като социалните медии, които е посещавал. Някои от нещата, които излизат на преден план са много обезпокояващи.


Смята се, че малко преди края на учебния ден Круз е открил първо огън извън учебното заведение, след което е влезнал вътре. След стрелбата е избягал. Бил е заловен безинцидентно.


Свидетели разказваха за сцени от кръв, хаос и уплашени ученици. Телевизиите излъчваха кадри на специални части, обградили училището, тичащи към безопасност ученици и от екипи, оказващи спешна помощ на място.


Вечерта след трагедията губернаторът на Флорида Рик Скот описа случилото се като „абсолютна и чиста доза зло“.


Президентът Доналд Тръмп изрази съболезнованията си и  коментира, че не бива да има в Америка дете, учител или ученик, които да се чувстват в опасност.


Бившият законодател - демократът от Аризона Габриел Гифърдс, която пострада при стрелба през 2011 отправи своите съболезнования и приписа нападението на “епидемията от насилие с оръжие”. Гифърдс призова законодателите „да намерят куража да приемат закони, от които имаме нужда, за да защитим децата си“.


Това е 19-ата стрелба в учебно заведение за изминалите само шест седмици и една от най-смъртоносните след тази през 2012-а. Тогава в Кънеткът при масова стрелба загинаха 26 души.


Мнозинството от американците настояват за по-строги мерки относно носенето на оръжие. Но вероятността за затягане на режима към момента е малка, като се има предвид огромното влияние на оръжейното лоби.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на