Свързани новини

14.02.2018 15:22

Съдийка си измисли цяло съдебно заседание

Видян 1617 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Съдия Люба Петрова от Районния съд в Раднево е осъдена условно на година затвор с тригодишен изпитателен срок за документно престъпление. На практика тя си е измислила цяло съдебно заседание, съобщава lex.bg


Софийският градски съд е признал Петрова за виновна за извършено документно престъпление по чл. 311 от Наказателния кодекс, който предвижда наказание до 5 години затвор.


Обвиненията на Петрова са за съставен неверен протокол от съдебно заседание по частно наказателно дело във връзка с принудителното лечение на Станка Ботева.


На 29 март 2017 г. съдия Петрова съставила протокол от заседание, в което написала, че на поименно повикване на страните преди откриването на съдебното заседание, в залата се е явил адвокат Живко Желев от Стара Загора, който бил служебен защитник на освидетелстваната Станка Ботева. След това удостоверила невярно, че в съдебното заседание се е явил и представител на Районната прокуратура в Раднево в лицето на Даниела Славкова. Съдийката записала още, че двамата са поискали да се даде ход на делото, след което допълнила невярно, че е била снета самоличност на вещото лице Донка Терзиева, както и, че експертката е предупредена за наказателната отговорност, която носи.


Съчиняването на протокола продължило с невярното изявление, че прокурор Славкова е поискала да се приеме съдебно-психологична експертиза и писмени доказателства, както и да се приключи съдебното следствие и да се даде ход на делото по същество. Същото изявление било записано и от името на служебния защитник.


След това съдия Петрова записала, че прокурорът и адвокатът са поискали прекратяване на принудителното лечение на Ботева, с оглед приетата експертиза и становището на вещото лице.


Това е второ дело срещу съдийката от Раднево, която е подсъдима и за престъпление по служба. Процесът още е висящ пред СГС, а в него индиректно е замесен и бившият председател на съда в Раднево Евелин Драганов. Той беше оправдан на първа инстанция за закана с убийство към служителка на съда, като Петрова беше свидетел по делото. Тя първо даде показания срещу Драганов, но по-късно се отрече от думите си, а според прокуратурата, след това Драганов на свой ред е опитал да убеди свидетели да оттеглят показанията си срещу нея.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

лъв