Свързани новини

14.02.2018 14:27

Ердоган: САЩ водят война срещу Турция, не с ИД

Видян 2070 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„САЩ трябва да прекратят с "театъра", че се борят срещу Ислямска държава, който всъщност се превръща във война срещу Турция”, заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган пред депутати от управляващата Партия на справедливостта и развитието.


"Ние имаме 911 километра граница със Сирия. А те каква връзка имат със сирийската граница? Те вече изхарчиха 550 милиона долара, но сега искат да ги увеличат до 3 милиарда. Говорят, че се борят срещу Ислямска държава. А колко членове на ИД са унищожили? Сега се бият срещу Турция. Никой няма право да използва ИД като повод. Дойде време да спрем с този театър с Ислямска държава, време е да свалим маските", заяви Ердоган.


"Казват ни: "Ако ни ударят, ще отговорим твърдо". Тези, които твърдят това, никога не са изпитвали силата на османския юмрук", категорично заяви турският президент.


Според него действията на Вашингтон в Сирия са в противоречие със съюзническите отношения на САЩ с Турция. „САЩ не е НАТО, всички членове на Алианса са равни помежду си. Но ако вие подкрепяте терористите, които нападат страна - член на алианса, то НАТО трябва да защити тази страна", казва Ердоган.


Миналата седмица той обвини президента на САЩ Доналд Тръмп, че не е изпълнил обещанието си за изтегляне на отрядите на кюрдите от Манбидж. Нещо повече, в новия US бюджет, въпреки обещанията за спиране на финансирането за тях и останалите от „демократичната” опозиция, то всъщност беше удвоено.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят предлага възможност да се фокусирате върху вътрешната си хармония

Денят предлага възможност да се фокусирате върху