Свързани новини

13.02.2018 13:34

Служителите в затворите искат изравняване на заплатите с полицаите

Видян 1185 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Надзирателите ще продължават да настояват за по-добри условия на труд, увеличаване на щатните бройки и изравняване на заплатите в сектор Сигурност. Това заявиха от Синдиката на Служителите в Затворите в България (ССЗБ). Те отказаха предложението на финансовото министерство, което е готово да осигури 5% допълнителни средства на работните заплати на всички служители. 


Предложението бе лансирано по време на среща в Министерството на финансите между министъра на правосъдието Цецка Цачева, министъра на финансите г-н Владислав Горанов и председателите на управителните съвети на ССЗБ и Сдружение Синдикат Охрана - Христо Илков и Петко Чалъков.


Според Цветан Михайлов от ССЗБ подобно увеличение не е  достатъчно и би довело до противопоставяне между служителите в правосъдното министерство.


„При така направеното предложение са възможни следните варианти. Увеличение на 5 процента на основните възнаграждения на всички служители или увеличение на базата, върху която като процент се начисляват допълнителни средства на заетите с охраната и пряк контакт с лишените от свобода, което ще лиши една голяма част от останалите служители от увеличение на заплатите", коментира Михайлов.


Служителите в затворите планират национални протести на 24 февруари и 26 март по време на срещата на европейските министри на правосъдието в София.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

козирог