Свързани новини

12.02.2018 10:02

Вальо Топлото излезе на свобода

Видян 1154 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившият директор на Топлофикация Валентин Димитров е бил освободен от затвора предсрочно. Причината е, че той е работил, докато е бил зад решетките, съобщиха от Министерството на правосъдието.


Вальо Топлото, както стана публично известен, беше осъден на три години затвор за това, че между 2003 и 2006 г. е харчил пари на дружеството за луксозни стоки, отчитайки ги неправомерно като "представителни разходи".


Зад решетките изкара година и седем месеца. Освободен е предсрочно, защото работи в затвора и участва във всички спортни и културни занимания. Получил е и три награди, едната от тях за най-добра великденска картичка.


Информацията за пресрочното освобождаване на Валентин Димитров съвпадна с новината, че той окончателно е оправдан по повдигнатите му обвинения за валутни престъпления.


Това дело продължи 10 години, като в крайна сметка градските съдии са се съгласили с районните, че извършените от подсъдимия деяния вече са декриминализирани.


Обвинението твърдеше, че от 20 октомври 1999 г. до 25 юни 2003 г. в Австрия Димитров е извършил забранени финансови сделки за близо 6 млн. лв., както и че не е декларирал пред БНБ множество сделки за над 16 млн. лв.


Именно благодарение на скандални поправки в закона, приети през 2015 година от правителството на Борисов 2 Топлото ще може да разполага с милионите си от Австрия.


Припомняме, че срещу бившия шеф на Топлофикация има и две висящи дела за пране на пари и за длъжностно присвояване на близо 4.5 млн. лв.


На излизане от затвора Димитров сподели, че не знае какво ще прави оттук нататък с живота си.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

дева