Свързани новини

08.02.2018 13:42

Симеонов: Ще източат 500 млн.лв. от ЕСО към свързани фирми

Видян 2660 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

500 милиона предстои да бъдат усвоени, т.е. източени от хора на ГЕРБ чрез подмяната на борда на Електроенергийния системен оператор, за която коалиционните партньори научихме от медиите, алармира пред своята телевизия СКАТ икономическият вицепремиер Валери Симеонов. Той посочи, че 71-годишен човек, гонен вече от НЕК при Борисов 1, сега застава начело на борда на държавната енергийна фирма ЕСО, без да разбира от енергетика. Друг от членовете на борда – Ангелин Цачев пък бил пряко свързан с фирмата, която ще консумира част от споменатия половин милиард лева, предназначена за подмяна на мрежата. Той ще приема работата на своите хора.


Симеонов алармира и за криминална сделка, както я определи, в държавната енергийна компания Марица Изток. Става въпрос за не за първи път осъществявана многомилионна врътка с варовик. Вицепремиерът съобщи, че бордът е пълен с хора от ДС, което не било толкова лошо, колкото факта, че нищо не разбират от енергетика.


Лидерът на Патриотите разказа смразяващи неща и за търговията с ток, където с държавна помощ в монополисти се превръщат фирма на сръбските служби и компания от орбитата на Мултигруп. Те вдигнали цените за бизнеса с 40%, въпреки че купуват тока на цена под пазарната от държавните енергийни дружества. А това според него ще се отрази пагубно на цените на потребителските стоки през следващите месеци.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв