08.02.2018 12:22

Мъж почина по време на акция на жандармерията в Ихтиман

Видян 1347 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Мъж почина тази сутрин в ромската махала в Ихтиман, където е проведена специализирана акция на МВР. Сили на жандармерията са нахлули рано сутринта и са издирвали четирима младежи, свързани с побоя над полицай в сряда.


В хода на операцията е имало инцидент, при който е починал 64-годишен мъж, жител на махалата.


"Те за мен са убийци", каза пред bTV Фиданка, която е сестра на починалия и свидетелка на случката.


Жената твърди, че инцидентът е станал при нахлуване на жандармерията в къщата на брат ѝ. Униформените разговаряли с мъжа, който се показал на прозореца на къщата, след което го бутнали, той паднал и по-късно починал:


    Идвам тука тая сутрин в 7.00 часа, напада жандармерия, брат ми става да им се обяснява и да ги пита за какво нахлуват и те му казаха, че търсят племенниците му. Той казал: Момчетата ги нема тука, на работа са. След което те го бутат и почват по вратата да бутат с мисъл, че са вътре некъде, скрити. Той пада, човекът, там остава на место, става старата жена и започва да вика за помощ. Тогава стават другите и идват, влизат и го заварваме почти умрел.


    Тия полицаите с качулките като дойдоха аз им казах: Викайте, момчета, бърза помощ. Те почнаха да се подсмиват и запалиха колата и си отидоха. След 40 минути ние се обадихме, нямахме никакъв сигнал, да идва линейка да го преглежда. Може би щеше да се спаси човекът, ако беха дошли на време, ако беха извикали линейка. Но те са избегали най-позорно. За мене те са убийци.


От МВР обясниха за OFFNews, че има инцидент с починал човек, но смъртта му не е настъпила при намесата на полицейски сили. Случаят тепърва се изяснява.


Според властите нахлуването на жандармерията тази сутрин няма нищо общо с инцидента от сряда, при който пострада полицай. Акцията била свързана с установяване и задържане на лица от криминалния контингент.


За нападението над полицаи вече има задържани, за които се очаква днес прокуратурата да реши дали ще иска постоянен арест. Агресията над полицейския патрул била провокирана след опит на униформените да проверят шофьор, за когото имали съмнения, че е пиян.


Последвала гонка, а в ромската махала полицаите били посрещнати от около 60 души. Служителите на реда разказват, че са им нанесени удари по лицето и тялото. Майката на един от задържаните пък се оплака, че е била бита от полицаи, предаде Оффнюз.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще