Свързани новини

24.02.2009 13:36

Николай Цонев: Няма да позволя Българската армия да бъде рекетирана

Видян 2064 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Абсолютно незаконно, несъобразно и нерегламентирано е да се иска от Министерството на отбраната да предостави имотите си на Пловдивския университет. Това съобщи на пресконференция в Граф Игнатиево министърът на отбраната Николай Цонев, предаде БГНЕС.


За мен най-важно е военнослужещите да бъдат добре и да не бъдат ощетявани, каза Цонев. БГНЕС припомня, че проблемът възникна, когато областният управител Тодор Петков поиска от министъра да бъдат предоставени безвъзмездно на Пловдивския университет два терена от 17 и 19 декара за строеж на общежитие на студентите. ПУ „Паисий Хилендарски“ няма собствени общежития. Многократно съм говорил с областния управител и с общината и съм обяснил, че тези имоти са наша собственост. Как така те ще се опитват да се разпореждат с чужди имоти. Имотът е с подробен устройствен план. Вместо да бъде продаден този имот - 17-те декара, чиято стойност е доста над 1 млн. лева и да бъдат закупени десет апартамента на крайно нуждаещи се военнослужещи, местната власт ме кара да предоставям безвъзмездно имота, каза Цонев. Ще сезирам Министерски съвет, че се измисля нов начин за промяна на собствеността, заяви министърът. Освен това той обясни, че има информация, че ПУ не разполага със средства за строеж на общежития. От висшето учебно заведение твърдят, че са намерили инвеститор, който ще строи, а после ще ползва безвъзмездно общежитията. В условията на световна финансова криза кой ще направи такава голяма инвестиция, попитаха висши военни. Тези имоти са собственост на Министерството на отбраната. Жал ми е за студентите, защото тяхното ръководство не е забравило политикономията и чака нещо да му се даде наготово, осем години нищо не прави по въпроса. Няма да позволя Българската армия да бъде рекетирана, изключително некоректно е да се ползват студентите, защото ние нямаме право на стачка. Може правителството да бъде свалено, но аз ще постигна целите си, заяви министър Цонев. БГНЕС припомня, че вчера пловдивските студенти заплашиха със стачни действия заради проблема, че нямат собствени общежития.


От 10 месеца в Министерството на отбраната не е извършена нито една замяна на военни имоти. Твърдо следваме тази политика и всички имоти се продават на таен търг, за да няма спекулации и намеци за корупция, заяви министър Цонев. Той уточни, че последният продаден имот, който е достигнал висока цена в Благоевград е за 3400 евро на кв. м. Огромен натиск беше оказан върху нас заради тези заменки, имаше питания дали те са целесъобразни и законни. По повод имотите, които министерството е предоставило на Пловдив, министърът уточни, че те са 21 на брой, 11 от тях пустеят, каза министър Цонев. След като имотите са били предоставени, общината е продала няколко от тях още през 2001 година и не се знае къде са отишли получените средства. Затова министерството следва официалната си политика да продава имотите си единствено и само на търг.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

дева

Служебната работа ще бъде толкова много

Служебната работа ще е толкова много, че няма да имате