Свързани новини

05.02.2018 14:36

Кирчо Киров получи нова присъда

Видян 1600 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Софийският градски съд осъди бившия шеф на Националната разузнавателна служба (НРС) Кирчо Киров на две години  условно лишаване от свобода с четири години изпитателен срок. Решението на СГС е по делото, в което Киров е обвинен, че е разгласил класифицирана информация в национален ефир.


Става дума за интервю на Киров през 2014 г. в сутрешния блок Здравей, България на Нова телевизия, в което той оповестил секретна информация за случая с арестувания с хероин в Иран български шофьор Живко Русев. Информацията му била известна заради длъжността, която заемал - шеф на НРС, сега Държавна агенция Разузнаване.


Русев бе задържан, след като иранските власти открили в камиона му 130 кг хероин. Там бе осъден на доживотен затвор. У нас мъжът трябваше да лежи 15 г. зад решетките, но м.г. той бе пуснат предсрочно.


Ген. Киров е осъден да плати и 340 лв. разноски по делото.


Заедно с вчерашната присъда, СГС отмени мярката за неотклонение на Киров, която беше парична гаранция. Бившият шеф на НРС е подсъдим и по още няколко дела.


Присъдата на градските магистрати не е окончателна и подлежи на обжалване и протест.


Преди по-малко от две седмици Киров беше осъден на 15 години лишаване от свобода при първоначален строг режим. Тази присъда беше за длъжностно присвояване в периода 2007 – 2011 г., което е било в размер на повече от 5 млн. лв. Това е второто дело срещу бившия директор на Националната разузнавателна служба.


Според Киров това дело е било „бързо, поръчково и политическо”. Политическо той нарече и днешното дело срещу себе си. По думите му то е било „организирано” от настоящия шеф на службата Драгомир Димитров.


Киров беше осъден и по друго дело за същия тип присвояване и сходен размер на щетата – по него получи присъда от 10 години затвор на две инстанции. ВКС обаче върна това дело на въззивната инстанция, която още не се е произнесла.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на