Свързани новини

01.02.2018 11:52

Сметната палата да провери как е харчил кабинетът, иска БСП

Видян 1080 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Искаме обект на одита на Сметната палата да бъдат именно тези постановления на Министерски съвет, които утвърждават разходи, извън определените в държавния бюджет. Това заяви по време на брифинг в парламента народният представител от ПГ на „БСП за България” и зам.-председател на групата Жельо Бойчев, във връзка с исканото от тях решение на парламента за възлагане на Сметната палата да извърши одит на допълнителните разходи и трансфери по бюджетите на първостепенните разпоредители с бюджет, одобрени с постановление на Министерския съвет за периода 10 май 2017 г. – 31 януари 2018 г., предаде Фокус.


 „Изпаднахме в абсурдната ситуация, по предложение на Министерския съвет, управляващото мнозинство на ГЕРБ да одобри държавния бюджет за 2018 г., това става месец декември, и да не бъде прието нито едно предложение на БСП, а буквално от 2 януари премиерът да изпълни всички предложения на БСП, само че без да са разписани в бюджета”, коментира Жельо Бойчев. По думите му премиерът е раздал по този начин няколко стотин милиона. „Ако сложим януари 2018 г., нашите груби изчисления показват, че става въпрос за близо 2 млрд. лева”, каза още Жельо Бойчев и подчерта, че именно това е причината БСП да иска сметната палата да направи одит.


„Сумата е значителна”, аргументира се още той. По думите му притеснението на БСП се състои най-вече в това, че не се спазва приет от парламента закон. „Не можа да приемеш бюджет декември месец за 2018 г. и още януари месец да го нарушиш. Когато там не си разписал 100 млн. лева за сектор „Сигурност” и не си приел предложенията на опозицията, а премиерът еднолично решава да дофинансира сектора, това решение какво е? Когато докарахме дотам да се веят черните знамена на Българската академия на науките и не беше прието предложение, януари беше прието допълнително решение с трансфер. Софийският университет, църквите – буквално още първия месец. Това обезсмисля ролята на парламента като орган, който дебатира и приема бюджета”, заяви още Жельо Бойчев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв