Свързани новини

31.01.2018 13:43

Цялото правителство в черен списък: значи 146 млн.руснаци сме врагове, каза Путин

Видян 1866 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Владимир Путин коментира Кремълския списък на американския финансов министър с руско име Мнучин, като използва среща със своите застъпници за президентските избори на 18 март, сред които са носителят на Оскар Михалков и брат му Кончаловски, диригент номер 1 в света Гергиев, балетисти номер 1 в света Захарова и Цискаридзе, виолист номер 1 в света Башмет, артистите Лановой, Калягин, Боярски, Соломин до спортните легенди Карелин и Плюшченко, ректорът на Московския държавен университет и много други. „Да вкараш в списък на враговете цялото правителство, това значи, че врагове сме ти всички ние – 146 милиона руснаци. Какъв е смисълът? Не разбирам. Но не е дружески акт. Вреди изобщо на международните отношения в света”.


Той продължи с увереност: „Кучето лае, керванът си върви...Ние работим. Икономиката преодоля всички проблеми, свързани с кризата и санкциите, рецесията. Най-важно е през следващите 6 години да постигнем качествено развитие.Искаме по-високи темпове”.


На зададен му въпрос от застъпник как човек може да кандидатства за Кремълския списък, защото е въпрос на чест да се присъства в него, Путин отговори: „Вижте, уж ние сме се били месили в избори, което никой не доказа, а това какво е месец и половина преди нашите президентски избори? Не е ли намеса”.


Премиерът Медведев, който оглавява позорната листа заяви: „Ако човек не е в списъка, значи е за уволнение. Значението му е зеро – нула. В морално измерение обаче трови нашите отношения”.


Шефката на руския Сенат Матвиенко беше най-категорична: „Грубото вмешателство в нашите избори няма да постигне друго, освен обратен ефект – сега то консолидира всички руснаци около президента”.


Руските медии пък извадиха темата за плагиатство: списъкът на Мнучин в частта бизнесмени 100% повтаря списъка на Форбс за руснаците, чиито активи са над 1 млрд.долара. В него се намери и грешка. Поради копи – пейста, един от включените от септември вече не заема позицията, заради която е в листата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

овен

Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора,