Свързани новини

30.01.2018 13:51

Йотова: България винаги ще има нужда от политици като Стамболов

Видян 1148 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Френският вестник „Фигаро“ някога написа за Стамболов, че той е въплъщение на българската енергия. От тази енергия и от този пример имаме нужда днес повече от всякога“. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова на тържествена церемония по повод 164 години от рождението на Стефан Стамболов, която се проведе пред паметника на революционера и държавника в София, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.


Според Илияна Йотова максимата, че не е важно колко дни има в живота ти, а е важно колко живот има в дните ти, сякаш е писана за Стефан Стамболов – само на 33 години революционер, борец за освобождение, политик, държавник в едни от най-трудните периоди в нашата история.


„Днес образът на Стамболов, именно в своята противоречивост, трябва да служи като пример на съвременни лидери и политици. Защото един от проблемите пред България днес е острият дефицит на силни хора, на хора, които могат да отстояват своите идеи, да се борят за страната си, да се борят за националното“, отбеляза вицепрезидентът. По думите й Стефан Стамболов е човекът, успял да положи основите на българската държавност.


„Едни безусловно го подкрепят, други не само чакат, но желаят смъртта му“, посочи Илияна Йотова и подчерта, че Стамболов е показал какво означава да си лидер, да отстояваш интереса на България така, както ти го виждаш. „Колко политици и държавници днес имат своята визия за развитието на страната – дали вярна или не, но която твърдо да отстояват“, попита вицепрезидентът.


След края на словото си Илияна Йотова положи венец пред паметника на Стефан Стамболов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

стрелец

Последвайте интуицията си

Ако днес почувствате необходимост да се оттеглите и