Свързани новини

30.01.2018 12:38

БСП показа коя е истинската опозиция, заяви Кирил Добрев

Видян 951 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Парламентарната група на “БСП за България” показа коя е истинската опозиция в парламента. Време е да го покажем и на местно ниво”. Това заяви по време на работното си посещение в област Русе заместник-председателят на БСП Кирил Добрев. Той бе заедно с народните представители от левицата Крум Зарков и Пенчо Милков.


“Тези момчета и момичета работят постоянно и резултатите от тяхната работа се виждат, затова и не приемам критиките на някои наши другари по повод работата на парламентарната група”, коментира Кирил Добрев. по думите му левицата е успяла за година и половина, с много работа и ясни послания, да остане единствената партия вляво, която може да бъде алтернатива на сегашните управляващи.


Добрев припомни, че в неговия речник изразът “морална победа” не съществува. "Ние загубихме парламентарните избори, въпреки удвоения резултат и 80-те народни представители на БСП в Народното събрание. Не трябва да забравяме, че ГЕРБ управляват по-голямата част от българските общини и натискът, оказван от местната администрация, беше жесток, а общините на много места са основен работодател", коментира Добрев.


Според него търпението на хората е пред изчерпване и това го доказват неспирните сигнали до централата на левицата, в които се разкриват корупционни схеми и нагласени обществени поръчки. "Няма финансов ресурс, който може да се справи с нежеланието на хората да бъдат управлявани по този начин и съм сигурен, че местните избори след две години ще го докажат", каза още зам.-председателят на БСП.


Кирил Добрев подчерта, че в следващите две години работата на общинските съветници на левицата по места ще е от решаващо значение. "Ние трябва да покажем, че както на национално ниво, така и на местно БСП е единствената алтернатива и има капацитета да управлява", категоричен бе той.


"Икономиката, здравеопазването, образованието и социалната политика ще бъдат наши основни приоритети през 2018-та година. Ще настояваме всички пари от бюджета за здравеопазване да отиват за подпомагане на държавните болници", подчерта още Кирил Добрев. Той допълни, че бюджетът за здравеопазване се е увеличил четири пъти през последните години, но българинът не получава четири пъти по-качествено здравеопазване и по-качествени услуги. "Точно затова смятам, че целият бюджет за здраве, трябва да бъде насочен именно към държавните болници", допълни заместник-председателят на БСП.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

рак

Денят предвещава редица предизвикателства

Денят предвещава редица предизвикателства, които ще