Свързани новини

29.01.2018 16:17

Цяла Източна Европа с лош въздух

Видян 1478 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Данните, при това от много по-разтоварения от индустрия неделен ден, взети от измерванията на European Air Quality Index или Индекса за качеството на въздуха в Европа показват, че София и България далеч не са единствени с големи проблеми в тази област.


Отчетливо Източна Европа се очертава като петно на картата със сгъстени тъмни точки. Ала австрийската столица Виена и други места в страната, части от Германия зоната на Милано в Италия, даже южният дял от супер екологичната Дания са засегнати от значително замърсяване на атмосферата, точно толкова наистено, колкото в София.


Бившият български министър на околната среда в първия служебен кабинет, сформиран от Плевнелиев след свалянето на Борисов 1, написа коментар по този повод: „Европа на два дроба. Една снимка, която смятам да изпратя на Жан-Клод Юнкер. Той се вълнува много от бъдещето на Европа. Европа трудно ще се чувства заедно, докато е разделена на Европа с чист въздух и на Европа с мръсен въздух. Изчистването на въздуха на Изток, разбира се, не е негова работа, но е добре да знае. Мръсният въздух е проблем на целия ни континент, както в страните от ЕС, така и съседните страни. Разликата в степента на изток и запад е значителна”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

рак