Свързани новини

29.01.2018 15:44

Бит-инвеститорите може да изгубят всичко, предупреждава Дойчебанк

Видян 1263 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Инвеститорите в биткойни и други криптовалути трябва да си припомнят неща като волатилността, възможните ценови манипулации, изгубването и кражбите на бази данни”, предупреждава Маркус Мюлер, който е глобален шеф на инвестиционния офис на Дойчебанк Асет Мениджмънт. Пред Bloomberg той казва, че Дойчебанк не съветва клиентите си и другите играчи да влагат реални пари в тези виртуални единици: „Не го препоръчваме. Това е само за спекуланти. Рискът от загуба на всичко е съвсем реален”.


Според него моментните пикове в цената на койните са плод на въображение, като институцията настоява за въвеждане на регулации, застраховки и прозрачност, каквито са наложени на другите финансови инструменти, за да могат криптовалутите евентуално да се превърнат в предмет на натрупване в бъдеще. „Наистина още сме в самото начало, но важни за инвеститорите са неща като надеждност и документално изчистване”, смята експертът. Според него въвеждането на понятия като сигурност и доверие са нещо, от което има нужда за този клас инвестиции. Докато стане това обаче по негово мнение ще минат 5-10 години. Сякаш като доказателство на думите му вчера гръмна една от японските криптовалути.


„Традиционните пари, ценни книжа и други инструменти са подсигурени от икономическата мощ на една държава или компания, златото може да се вижда някому малко по-абстрактно, но на него помага физическата му природа. Докато криптовалутите могат да работят само като някакъв вид пазарна стойност или капитализация на издаващите ги фирми, но още не са устойчив бизнес модел”, допълва Мюлер.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес ще имате желание да общувате с повече хора

Днес ще имате желание да общувате с повече хора.