29.01.2018 13:41

Чистим заедно планетата на 15 септември 2018

Видян 1096 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След като през 2017 година подобриха собствените си рекорди, доброволците на „Да изчистим България заедно” запретват ръкави заедно с милиони хора от цялата планета в първия по рода си Световен ден на чистенето на 15 септември 2018. Екипът на bTV бе отличен от световната организация Let’s Do It World на международен форум в Талин.



Над 200 представители от близо 90 страни се събраха в естонската столица на международна конференция „Чист свят“, за да споделят добри практики и опит от провеждането на кампании за елиминиране на отпадъка в своите страни. Събитието поставя начало на ораганизирането на първия Световен ден на чистенето, провеждан някога на планетата.



Ева Тууверк от “Let’s Do It World” приветства участниците с думите: „Толкова е вдъхновяващо да виждам как действията на шепа хора, бързо набират скорост и влияят на десетки милиони по света. Вече 116 държави са потвърдили участието си в Световния ден на чистенето и над 20 милиона души са включени като доброволци в локални акции на всички континенти.“



Делегатите на bTV Media Group Миряна Захариева и Виолета Воденичарова представиха рекордните резултати, постигнати от кампанията „Да изчистим България заедно” през 2017, които нареждат страната ни сред най-активните борци за чистота в света.
Миналата есен участниците на най-мащабната доброволческа инициатива в България направиха чисти 3582 места. Цифрата е двойно по-голяма от досегашния рекорд, записан през 2015 г. в кампанията на bTV.  В депата бяха извозени 3788 тона отпадъци по данни от Министерство на околната среда и водите, а общо 305 401 души излязоха в деня на голямото почистване, за да докажат, че България е един отбор.  















Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

50 години Volkswagen Golf

50 години Volkswagen Golf

Германският автомобилостроител Volkswagen ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!