Свързани новини

26.01.2018 16:36

Медиите са мръсни и фалшиви, смята Тръмп

Видян 1627 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Откакто станах политик, осъзнах колко мръсни и фалшиви могат да бъдат медиите", каза президентът на САЩ Доналд Тръмп в Давос, като той бе освиркан за това своето изявление, съобщи Франс прес.


Държавният глава на САЩ използва изявлението си пред политическите и бизнес лидери на конференцията, за да представи работата на администрацията си за реформиране на данъчната система и намаляване на регулациите.


Тръмп заяви, че работата му започва да се изплаща, отбелязвайки 2,4-те милиона работни места, създадени от избирането му през 2016 г. и плановете на компании като "Епъл" да инвестират милиарди в САЩ.


Президентът отбеляза, че постига напредък в това да даде на американците мечтата за "страхотна работа, сигурен дом" и "по-добър живот" за техните деца.


Тръмп защити намерението си да поставя "Америка на първо място", но според думите му това не изключва сътрудничеството с други страни, предаде БТА.


"Американският просперитет е създал безброй работни места по света, а стремежът към отлични постижения, качество и иновации в САЩ е довел до важни открития, които са помогнали на хората да живеят по-благоденстващи и здрави", каза Тръмп.


Той обаче предупреди търговските партньори, че Вашингтон повече няма да толерира несправедливи търговски практики, допълва Ройтерс.


"Не можем да имаме свободна и отворена търговия, ако някои страни експлоатират системата за сметка на други", заяви той.


"САЩ са готови да сключат взаимноизгодни търговски споразумения с всички страни в името на създаване на търговска система, която би била от полза не само за САЩ, но и за целия свят.


Подкрепяме свободната търговия, но тя трябва да бъде справедлива и взаимна. Несправедливата търговия подрива позициите на всички. САЩ повече няма да си затварят очите за несправедливи търговски практики, включително мащабна кражба на интелектуална собственост, промишлени субсидии и държавно участие в икономическото планиране", подчерта държавният глава.


"Вашингтон може да се върне към преговорите за свободна търговия с държави от двете страни на Тихия океан", допълни Тръмп.


По-рано тази седмица 11 страни от Тихоокеанския регион приключиха преговорите по регионално споразумение за свободна търговия без САЩ, след като Вашингтон се оттегли от преговорите за Транстихоокеанско партньорство миналата година, припомня ДПА.


"Бихме обмислили да преговаряме с тях поотделно или може би като група, ако търговските условия могат да бъдат направени по-изгодни за САЩ отколкото в първоначалния пакт", заяви Тръмп.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

дева

Днес може да се чувствате малко по-странно

Днес може да се чувствате малко по-странно и да ви се