Свързани новини

26.01.2018 15:10

Кирил Добрев: ГЕРБ натискат за конвенцията, а мълчат за битите деца

Видян 1881 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Докато ГЕРБ се бият в гърдите какви европейци са, опитвайки се да притискат политическите си опоненти, в Габрово се случва точно това, срещу което УЖ се борят - насилие върху деца. Насилие върху деца и то в неравностойно положение."  Това коментира във Фейсбук зам.-председателят на БСП Кирил Добрев. "Нали Габрово е емблемата на ГЕРБ, нали Габрово е огледалото на ГЕРБ. В тази община няма назначение, което да не е с протекции на управляващите. Въпросът е, докато прокламират, че Истанбулската конвенция е от изключителна важност и всички, които са против нейната ратификация, значи са за насилието - кметът на Габрово (забележете жена!) си затваря очите от миналата година за случващото се насилие в Дом “Хризантема” - пише още Добрев.


Той коментира и изявленията на Десислава Атанасова, базирани на публикации във вестници и социалните мрежи. “Тежката артилерия”, “леката кавалерия”, всички са се заровили дълбоко в архивите на вестник Дума, решенията на ръководните органи на БСП и ги цитират както дяволът чете Евангелието" - подчертава Кирил Добрев.


Той припомня, че ГЕРБ имат мнозинство в парламента, което им е напълно достатъчно: “да приемат какъвто и да било документ, независимо колко глупости са написани в него - антикорупционният закон е пример за това. Могат с това мнозинство да отхвърлят и вето на президента - пример е мораториумът за лекарствата.”


 


Ето и оригиналният коментар във Фейсбук-страницата на Кирил Добрев.


Вече 24 часа ГЕРБ се “упражняват” върху гърба на БСП по повод Истанбулската конвенция. “Тежката артилерия”, “леката кавалерия”, всички са се заровила дълбоко в архивите на вестник ДУМА, решенията на ръководните органи на БСП и ги цитират както дяволът чете Евангелието.


Ако ГЕРБ са забравили, да им припомня, че имат мнозинство в парламента, което им е напълно достатъчно да приемат какъвто и да било документ, независимо колко глупости са написани в него - антикорупционният закон е пример за това. Могат с това мнозинство да отхвърлят и вето на президента - пример е мораториумът за лекарствата.


#БСП е най-голямата опозиционна партия и преди да бъде “натискана” да приема решения на управляващите, е хубаво ГЕРБ да се огледат и да проведат разговори първо с коалиционните им партньори от Обединените патриоти. Ако коалиционните им партньори, с които управляват, не ги послушат - то да се обърнат към ДПС. Те винаги са отворени за разговор, а и вече са показвали подкрепа при гласувания с ГЕРБ. При положение, че и там ГЕРБ не срещнат “разбиране”, най-лесно е да говорят с Веселин Марешки и неговата скромна група, както знаем “приятел в нужда се познава” и след това с единствения независим депутат в парламента.


Явно ГЕРБ са в проблем и всячески се опитват да огъват и натискат БСП с всевъзможни изрезки от вестници и публикации от Фейсбук.


Е, на “тежката артилерия” или на “леката кавалерия” на ГЕРБ мога да й кажа да не се тормози да търси из архивите, а да дойде на Позитано - ще я заведа лично в деловодството да си чете на спокойствие жената.


Само да им кажа, че докато се бият в гърдите какви европейци са, опитвайки се да притискат политическите си опоненти, в Габрово се случва точно това, срещу което УЖ се борят - насилие върху деца. Насилие върху деца и то в неравностойно положение.


Ама нали Габрово е емблемата на ГЕРБ , нали Габрово е огледалото на ГЕРБ. В тази община няма назначение, което да не е с протекции на управляващите. Въпросът е, докато прокламират, че Истанбулската конвенция е от изключителна важност и всички, които са против нейната ратификация, значи са за насилието - кметът на Габрово (забележете жена!) си затваря очите от миналата година за случващото се насилие в Дом “Хризантема”.


Принципност?


Едва ли, просто цинизъм.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес може да откриете, че простите решения са най-ефективни

Днес може да откриете, че простите решения са