Свързани новини

25.01.2018 12:32

БСП внесе искане за референдум за Истанбулската конвенция

Видян 1502 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След като ГЕРБ отложи гласуването на Истанбулската конвенция от БСП поискаха широк обществен дебат по документа. От Левицата внесоха 74 подписа в деловодството на парламента с искане да бъде проведен референдум по темата. Предстои в пленарната зала да бъде решено дали искането ще бъде прието. Това искане на парламентарната група може да бъде отхвърлено с обикновено мнозинство.


Според депутата Стоян Мирчев управляващите от ГЕРБ  изопачават истината, защото в Конвенцията има текстове  за третия пол.


Депутатът Жельо Бойчев заяви, че провеждането на референдума е важно, защото по време на разяснителната кампания ще бъдат изложени всички аргументи "за" и "против".


„ПГ на БСП преди малко внесе в деловодството на НС искане за провеждане на референдум с конкретен въпрос: „Трябва ли Българското Народно събрание да ратифицира така наречената Истанбулска конвенция". От изявлението на ГЕРБ стана ясно, че въпросът се отлага, но ще бъде гледан до края на председателството. Така че този референдум става още по-наложителен. Предвид това, че правителството и мнозинството се провалиха в усилията да проведат обществена дискусия и разяснения по този въпрос, считаме, че един референдум и предшестващата него обществена кампания и дискусия ще даде отговор на многото въпроси, пред които сме поставени, четейки тази Истанбулска конвенция", заяви депутатът от БСП. Според него в крайна сметка властта в България произтича от народа, принадлежи на народа и трябва да се управлява в негово име. „Считаме, че така даваме възможност той да се произнесе по този важен обществен въпрос“, допълни зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

стрелец